Explozie produsă în Rusia în timpul testării unei rachete nucleare. 5 angajați ai companiei Rosatom au murit

Ultima actualizare:

    Explozie în Rusia, în timpul testării unei rachete nucleareCaptură ecran Digi24.ro
Explozie în Rusia, în timpul testării unei rachete nucleareCaptură ecran Digi24.ro

5 angajați ai companiei Rosatom au murit și alți trei fost răniți în urma unei explozii produse joi la o bază de lansare a rachetelor balistice din nordul Rusiei, în timpul testării unei rachete nucleare. Există ipoteze conform cărora, explozia de la o bază navală din regiunea Arhanghelsk, care a avut loc joi, s-ar fi produs în timpul testării unei rachete cu propulsie nucleară, așa cum s-a scris în presa străină.

Compania Rosatom a anunțat sâmbătă dimineață faptul că cinci dintre angajații săi au decedat în urma unei explozii care s-a produs joi la o bază militară din regiunea Arhanghelsk, în cursul testării unei rachete cu combustibil lichid, potrivit digi24.ro. Pe lângă cei cinci angajați care au murit din cauza exploziei, alți 3 au fost graf răniți, suferind chiar arsuri. 

Deși la început se spusese că ar fi decedat numai doi angajați, iar alți șase au fost răniți, agenția Rosatom a confirmat și decesele a 5 angajați la scurt timp după tragicul eveniment petrecut joi. Acest mesaj oficial a fost șters însă ulterior fără nicio explicație, scrie Mediafax. 

Conform presei ruse, autoritățile ar fi recomandat locuitorilor să consume iod, substanță folosită pentru atenuarea efectelor expunerii la radiații. Însă există suspiciuni tot mai mari că explozia s-a produs în cursul testării unei rachete nucleare.

Un oficial de rang înalt din cadrul Administrației Donald Trump a declarat, sub protecția anonimatului, că nu poate confirma, dar nici nega, că în cazul accidentului de la Arhanghelsk ar fi vorba de o rachetă cu propulsie nucleară.

Criză de pastile de iod, în nordul Rusiei, după explozia unei rachete nucleare

Potrivit sursei citate mai sus, farmaciile din nordul extrem al Rusiei rămân fără pastile de iod deoarece cererea a crescut foarte mult, după ce a avut loc o explozie la o bază de testare a rachetelor din regiunea Arhanghelsk. 

În cel mai apropiat oraș, aflat la 47 de kilometri depărtare, trăiesc 200.000 oameni. În acel loc, nivelul radiațiilor a depășit limita admisă timp de 40 de minute, după care a revenit la normal. Poliția a transmis că sănătatea oamenilor nu a fost și nu este în pericol. Totuși, cinci oameni au murit în urma exploziei și alți trei au fost răniți, cu arsuri grave. Presa a scris că victimele au fost recuperate de personal medical dotat cu echipamente de protecție chimică şi nucleară.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net