Locuitorii orașului spaniol Barcelona au resimțit din nou o spaimă puternică după ce o explozie produsă în centrul orașului a fost considerată inițial un atac terorist. Deflagrația s-a produs din cauza unui boiler la o brutărie, care a rănit 21 de persoane.


La fața locului au fost trimise rapid echipe de urgență pentru a acorda primul ajutor victimelor. Digi 24 informează că explozia a fost atât de puternică, încât a distrus vitrinele magazinelor din jur și a fost urmată de un incendiu care a mistuit interiorul brutăriei.

Fumul gros a fost vizibil de la mare distanță, iar pe rețelele de socializare au fost răspândite mesaje alerte care i-au făcut pe locuitori să creadă la început că e vorba de un atentat. În urma anchetei de la fața locului, autoritățile au transmis că a fost vorba de o explozie accidentală.

explozie_1.jpg

barcelona
Autoritățile sunt de părere că explozia s-a produs din cauza unei acumulări de gaze
Foto: Twitter

Majoritatea victimelor au fost transportate la spital: o persoană se află în stare critică, opt sunt rănite grav, iar alte 12 persoane au suferit răni ușoare, menționează sursa citată. Autoritățile sunt de părere că explozia s-a produs din cauza unei acumulări de gaze.

Reamintim că pe 17 august, pe bulevardul Las Ramblas, a avut loc un atac terorist soldat cu moartea a 14 persoane.

 
 
Loading...