O maşină capcană a explodat în Ankara: bilanţul morţilor a ajuns la 28

Ultima actualizare:

    Explozia s-a produs în apropierea Parlamentului de la Ankara Foto: Afp
Explozia s-a produs în apropierea Parlamentului de la Ankara Foto: Afp

Presa turcă relatează despre o explozie puternică ce a avut loc miercuri seară (17 februarie) în capitala Turciei, Ankara, în cartierul Cankaya, unde se situează clădirile administrației.

UPDATE 22.00 Purtătorul de cuvânt al Guvernului turc a anunțat că sunt cel puțin 28 de morți și 61 de răniți până în în acest moment. 

UPDATE 21.00  Expertul în securitate Hari Bucur Marcu a precizat că atacul de la Ankara a fost unul terorist, iar ținta este una surprinzătoare datorită poziționării ei, și anume într-o zonă foarte bine păzită din capitala Turciei, mai informează Digi 24.

„Categoric. Atac terorist. Are o țintă, este suprinzător pentru că este o zonă bine păzită din Ankara. Sunt bine protejate clădirile și populația. Este o zonă cu multe clădiri guvernamentale este și o cazarmă acolo, Parlamentul este aproape. E greu să ajungi acolo, nu poți ajunge ușor cu un camion să-l detonezi. Dacă se revendică acest atentat, are mare succes, va apărea curând revendicarea. Atunci o să fie mai clar. Speculația se îndreaptă spre PKK. Ei au predilecție pe ținte guvernamentale și militare”, a subliniat Hari Bucur Marcu.  

UPDATE 21.40 Un oficial al serviciilor de securitate turceşti a declarat că principalii suspecţi pentru comiterea atacului sunt militanţii grupării teroriste PKK - Partidul Muncitorilor din Kurdistan. Explozia a fost surpinsă de o cameră de supraveghere.

UPDATE 20.30 Autoritățile de la Ankara au anunțat că bilanțul victimelor a ajuns la 18 morți și 45 de răniți, scrie Digi24.

UPDATE 20.10 Guvernatorul Ankarei a precizat că a fost vorba despre un atac cu mașină capcană. Presa turcă mărturiseşte că sunt 11 morți până în acest moment. De asemenea, un oficial turc a denunțat atacul drept unul terorist. 

Postul de televiziune NTV relatează că explozia s-a produs la o baracă militară din centrul Ankarei, capitala Turciei. Mai multe echipaje de salvare au fost trimise la locul exploziei. Conform The Guardian, cel puţin cinci persoane au murit şi cel puţin zece au fost rănite în urma exploziei.

Deflagraţia s-ar fi produs din cauza unui automobil capcană, mai scrie sursa citată. Incendiul şi fumul gros a putut fi văzut de la distanţă foarte mare, scrie abcnews.go.

Premierul turc Ahmet Davutoglu a precizat că "autorităţile au fost informate cu privire la acest incident şi iau măsurile necesare".


    foto: twiter
foto: twiter

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net