Face turul lumii cu mâţa pe umăr

Ultima actualizare:

    Nala nu se mişcă  tot drumul
Nala nu se mişcă tot drumul

Are în plan să parcurgă tot globul pământesc pe două roţi! Scoţianul Dean Nicholson a traversat deja o bună parte din Europa pe bicicletă. E însoţit de pisica sa, Nala, care e nedezlipită de umărul lui.

Dean Nicholson, în vârstă de 31 de ani, a pornit în aventura lui cu totul neobişnuită în urmă cu 3 luni, din oraşul său natal, Dunbar, de pe coasta de est a Scoţiei. A traversat apoi cu bicicleta lui, marca Trek 920, Anglia, după care s-a îmbrăcat pe un feribot şi a ajuns în Olanda. A călătorit prin Ţara lalelelor, apoi a colindat Belgia, Franţa, Elveţia, Italia. De pe coasta Mării Adriatice, s-a îmbarcat din nou pe feribot, după care a traversat Croaţia şi Bosnia.

În timp ce pedala pe o colină de la frontiera cu Muntenegru, Nicholson a zărit o pisică abandonată pe şosea care mieuna întruna. Mâţa a început să alerge după el, disperată de foame şi singurătate. Scoţianul s-a oprit, a mângâiat-o şi, văzând că nu voia să se mai desprindă de el, a urcat-o pe umăr.

De atunci, felina, pe care a numit-o Nala, de la personajul lui favorit din “Regele leu”, îl însoţeşte permanent. Stă cuminte în spinarea lui şi îl ascultă fără crâcnire. Nu a arătat nici cel mai mic semn că s-ar fi plictisit de călătorie. Fericită că e hrănită şi alintată de bărbat, Nala îl răsplăteşte cu mâgâieri. Îl atinge mieros cu blăniţa de pe căpşorul său şi toarce liniştit, când fac popasuri. Dorm împreună într-un hamac.

Experţii spun că e o minune că mâţa este atât de fidelă stăpânului său. Într-adevăr, pisicile oferă dragoste, dacă primesc dragoste, dar le place să facă numai ce vor ele. Nu pot fi forţate să facă nimic. Sunt animale independente şi autonome, nu sunt la fel de supuse precum câinii. Dean Nicholson i-a făcut şi paşaport Nalei, la o ambasadă britanică din Balcani, ca să nu aibă probleme în periplul său. “Vreau să văd lumea şi sunt încântat că nu mai sunt singur. După ce voi parcurge şi estul Europei, trec în Asia, Australia, apoi în America şi în final în Africa”, spune ambiţiosul scoţian. A lucrat ca sudor, a pus bani deoparte şi acum îşi împlineşte cel mai scump vis. Preferă să meargă cu bicicleta, fiindcă este mai ieftin şi zice că, astfel, vede mai bine toate localităţile prin care trece. Până acum a parcurs peste 2.710 de kilometri.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net