Miercuri (13 martie), Facebook nu a mers câteva ore bune. Mai mult, celelalte rețele aflate sub același patronat, Instagram și WhatsApp, au avut și ele mari probleme.


Rețeaua de socializare Facebook a suferit cea mai mare „pană” din istoria sa. Ultima oară când a avut astfel de probleme majore a fost în 2008, atunci au fost afectați 150 de milioane de utilizatori, comparativ cu 2.3 miliarde de utilizatori lunari, cu cât se laudă Facebook în prezent. Cauza problemelor nu a fost făcută încă publică.

Explicația dată de Facebook, după ce rețeaua a fost căzută un timp record

„Suntem conștienți că utilizatorii se confruntă cu probleme, atunci când accesează aplicațiile din familia Facebook. Încercăm să rezolvăm problema cât mai repede posibil”, au transmis reprezentanții Facebook într-un comunicat. Compania a negat zvonurile conform cărora ar fi fost vorba de un atac cibernetic, relatează BBC.

Problemele ar fi început la ora 18:00, în mai multe regiuni de pe glob. Deși newsfeed-ul părea să meargă, utilizatorii nu puteau posta nimic, iar Messenger-ul avea și el probleme. Utilizatorii Instagram nu puteau posta și nici nu puteau da refresh feed-ului. WhatsApp, aplicație tot din familia Facebook, a avut și ea probleme similare. Se pare că a fost vorba de o chestiune globală și că internauții s-au confruntat cu dificultăți și la alte aplicații care nu au legătură cu compania lui Mark Zuckerberg. 

Conform DownDetecter, cei mai afectați utilizatori au fost cei din Marea Britanie, America Latină, New England, Texas, Washington, Seattle și India.

 

Citește și

Facebook şi Instagram au picat în mai multe ţări din Europa şi S.U.A. Nici românii nu le pot accesa

Internauţii şi-au "pierdut" accesul la Facebook, dar nu şi umorul! Iată cele mai haioase comentarii

 

 

 

Loading...
Citeste tot despre: