Zeci de milioane de conturi Facebook au fost vizate de un atac cibernetic, motiv pentru care mai mulți utilizatori ai rețelei de socializare au fost deloghați de pe aplicație. La o primă verificare, se pare că în jur de 50 de milioane de conturi au fost afectate, utilizatorii fiind expuşi” din cauza unei vulnerabilități de securitate a rețelei, așa cum însăși echipa Facebook a anunțat vineri, 28 septembrie.


Compania Facebook a descoperit un atac cibernetic ce a expus datele a aproximativ 50 de milioane de utilizatori ai celebrei rețele de socializare. Se pare că atacatorii au reușit să exploateze ilegal o vulnerabilitate a unei funcții Facebook, și anume caracteristica „View As”, prin care au avut acces la date personale din conturile utilizatorilor. Astfel, aceștia au putut să preia controlul asupra conturilor unor zeci de mii de utilizatori Facebook, așa cum a anunțat chiar compania însăși. Neregula a fost descoperită marți, iar grupul american a sesizat deja autoritățile.

Utilizatorii au întâmpinat ulterior probleme cu contul, atacul hackerilor provocând delogarea de pe aplicația Facebook. Astfel, un număr mare dintre cei care folosesc rețaua de socializare a fost obligat să se reconecteze vineri și să-și schimbe, de asemenea, parola. Mai exact, peste 90 de milioane de utilizatori Facebook au fost nevoiţi să se reconecteze la conturi în urma atacului cibernetic.

Deși hackerii nu au fost încă identificați, problema a fost ținută sub control imediat cum a fost descoperită, iar, în prezent, breșa care a permis atacul cibernetic a fost remediată, conform şefului securităţii grupului, Guy Rosen. „Cum tocmai ne-am început ancheta, nu am stabilit încă dacă aceste conturi au fost utilizate în mod abuziv sau au fost accesate alte informaţii. Nu ştim nici cine se află în spatele acestor atacuri şi nici de unde au loc. Viaţa privată şi securitatea oamenilor este incredibil de importantă şi ne pare rău că s-a întâmplat acest lucru”, a declarat acesta.

 

 

 

 

 

Loading...