În familia asta, toţi au 6 degete la mână

Ultima actualizare:

    Silvana (30 de ani), Ana Carolina  (29 de ani), Joao (15 ani), Maria  Morena (9 ani), Bernardo (8 ani),  Caterina (14 ani) şi Pedro (13 ani) îşi  arată încântaţi mâinile neobişnuite
Silvana (30 de ani), Ana Carolina (29 de ani), Joao (15 ani), Maria Morena (9 ani), Bernardo (8 ani), Caterina (14 ani) şi Pedro (13 ani) îşi arată încântaţi mâinile neobişnuite

Foarte tare! Familia Da Silva e unică în lume pentru că toţi membrii ei au 12 degete la mâini şi 12 la picioare. Ei nu văd acest lucru drept un defect, ci un avantaj, fiindcă îi ajută în muzică şi fotbal.

Din cauza unei mutaţii genetice, numită polidactilie, 14 membri ai unei familii care locuieşte în apropiere de capitala Brasilia a Braziliei au câte şase degete la mâini şi la picioare. Datorită acestei caracteristici, toţi Da Silva sunt foarte talentaţi în muzică şi portari de fotbal. Joao de Assis este un genial cântăreţ la chitară, iar verişoara lui, Maria Morena, e pianistă. “Profesoara mea spune că şi-ar fi dorit şi ea să aibă un deget în plus ca să cânte mai multe note şi mai uşor”, spune ea. Joao este şi un portar de fotbal foarte bun. ”Pot să apăr mai bine fiindcă am palma mai mare”, spune el.

Din păcate nu găseşte mănuşi cu 6 degete şi trebuie să taie alte mănuşi şi să coasă un deget în plus la cele cu cinci. Primul care s-a născut cu 6 degete la mâini şi la picioare a fost bunicul Francisco de Assis Carvalho da Silva, poreclit “Şase”, care a murit la 66 de ani. De la el, mutaţia s-a transmis la copii şi nepoţi. “Sunt cu toţii mândri de această caracteristică unică a familiei. De câte ori a venit pe lume un nou membru nu ne-a interesat să fie băiat sau fată. Am fost încântaţi doar pentru că nou-născutul avea şase degete la mâini şi picioare”, a spus bunica Silvia Santos da Silva, de 69 de ani. Ea are două fiice, Silvana da Silva, de 30 de ani, şi Ana Carolina da Silva, de 29 de ani. Acestea sunt mamele lui Joao (15 ani), Maria Morena (9 ani), Bernardo (8 ani), Caterina (14 ani) şi Pedro (13 ani).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net