Favipiravir, eficace împotriva coronavirusului? Specialiștii chinezi au descoperit un medicament care ar trata pneumonia virală

Ultima actualizare:

    Specialiștii chinezi depun eforturi uriașe pentru a descoperi un tratament care să vindece pneumonia virală. În China, Covid-19 a ucis cei mai mulți oameni
Specialiștii chinezi depun eforturi uriașe pentru a descoperi un tratament care să vindece pneumonia virală. În China, Covid-19 a ucis cei mai mulți oameni

Favipiravir este un medicament antiviral care ar putea trata și pneumonia virală declanșată de coronavirus, sunt de părere oficialii chinezi. Zhang Xinmin, directorul Centrului Naţional pentru Dezvoltare Biotehnologică din China, a declarat că medicamentul a fost deja testat și a primit avizul pentru a fi produs la scară largă în China.

China a finalizat cercetările clinice ale Favipiravir, un medicament antiviral care a demonstrat eficacitate clinică împotriva bolii provocate de noul coronavirus, COVID-19, a anunţat marţi un oficial citat de agenţia Xinhua, potrivit hotnews.ro.

Ce este Favipiravir. Studiile i-au dovedit eficacitatea

Favipiravir, un medicament pentru gripă, aprobat pentru utilizare clinică în Japonia în 2014, nu a demonstrat reacţii adverse evidente în studiul clinic, a declarat într-o conferinţă de presă Zhang Xinmin, directorul Centrului Naţional pentru Dezvoltare Biotehnologică, aflat sub autoritatea Ministerului Ştiinţei şi Tehnologiei din China.

Peste 80 de pacienţi au participat la studiul clinic desfăşurat într-un spital din oraşul Shenzhen, situat în provincia Guangdong din sudul Chinei. 35 dintre aceşti pacienţi au beneficiat de tratament cu Favipiravir, iar 45 au fost incluşi într-un grup de control. Rezultatele au demonstrat că pacienţii cărora li s-a administrat tratamentul cu Favipiravir au avut rezultate negative la testarea pentru acest virus într-un timp mai scurt în comparaţie cu pacienţii din grupul de control.

Favipir va fi produs la scară largă în China

Un studiu clinic randomizat, multicentric, condus de Spitalul Zhongnan al Universităţii Wuhan, a sugerat totodată că efectul terapeutic al Favipiravir este mult mai bun în comparaţie cu cel observat la grupul de control.

Favipiravir a fost recomandat echipelor de medici şi ar trebui inclus în planul de diagnostic şi tratament aplicat pentru COVID-19 cât mai curând posibil, a spus Zhang.O companie farmaceutică chineză a primit aprobarea Administraţiei Naţionale pentru Produse Medicale pentru a produce în masă medicamentul şi pentru a asigura o aprovizionare stabilă, a adăugat Zhang, citat de Xinhua.

Citește și:

Eliberarea pașapoartelor, suspendată pentru 30 de zile. Nu se mai țin examenele pentru permisul auto

România închide toate restaurantele și barurile și suspendă zborurile spre și dinspre Spania

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net