Când era adolescentă, o femeie musulmană din Iran a fost condamnată la 40 de lovituri de bici din cauza faptului că a purtat fustă scurtă la o petrecere. La 20 de ani ani după ce a părăsit Iranul, aceasta a devenit un designer de succes și a înnebunit tot Internetul cu pictorialele sale incendiare.


Pe când avea doar 16 ani, Tala Raasi a fost arestată de un grup islamist, după ce a participat la o petrecere. Așa-zișii apărători nu au găsit în posesia tinerilor băuturi alcoolice sau droguri, ci doar casete video străine, semnal Tv prin satelit și câteva afișe din serialul „Beverly Hills 90210”. Totuși, Tala – împreună cu alți tineri - au fost arestați pentru că au purtat fuste mini și strâmte, unghii lăcuite și machiaj, informează The Mirror.

tala_2.jpg

tala raasi
După incident, Tala și familia ei au părăsit Iranul și s-au mutat în Statele Unite
Foto: Instagram

Adolescenții au fost duși la Teheran, capitala Iranului, într-un centru de detenție, unde fetele, inclusiv Tala, au fost condamnate la 40 de lovituri de bici, iar băieții la 50 de lovituri.

După incidentul brutal care s-a petrecut în 1998, Tala și familia ei au decis să se mute în Statele Unite în ciuda faptului că nu cunoșteau deloc limba engleză. După cum ne-am aștepta, situația tinerei musulmane nu a fost deloc ușoară, dar acum, ea are 35 de ani și a ajuns deja un designer de succes.

tala_3.jpg

tala raasi
La doar 16 ani, a fost torturată ca un animal
Foto: Instagram

Are propria colecție de costume de baie și a publicat și o carte în care a vorbit despre tortura pe care a trebuit să o îndure pe când era doar o copilă. A fost obligată să stea închisă într-o cameră întunecată și să se lungească pe un pat: „Imediat am simțit materialul din piele al biciului, înmuiat în apă, plesnindu-mi viguros spatele. Durerea era cumplită, am fost înmărmurită, iar apoi mi-am pierit glasul. Puteam auzi cum șuiera biciul în aer, iar spatele mi-l simțeam de parcă ar fi luat foc. Ardea. Am crezut că urma să mor. Nu mai aveam putere nici să strig.”

tala_5.jpg

tala raasi
În Statele Unite, Tala a devenit un designer de succes
Foto: Instagram

Chiar și așa, Tala a mărturisit că la început a fost supărată pe familia ei pentru că s-au mutat într-o altă țară, dar asta până în momentul în care a realizat ce oportunități avea. S-a înscris la cursuri de limba engleză iar apoi s-a angajat la un magazin de rochii de nuntă, unde și-a descoperit pasiunea pentru modă.

tala_6.jpg

tala raasi
"Fashion is Freedom", cartea în care vorbește despre tortura pe care a îndurat-o când era doar o copilă
Foto: Instagram

Tala are acum propria linie de costume de baie numite Dar Be Bar, care a sponsorizat un concurs de Miss din 2010. Bineînțeles că a primit și numeroase critici pentru că în societatea din care făcea parte era de neacceptat ca o femeie musulmană să conceapă costume de baie. Tala însă nu regretă trecutul pe care l-a lăsat în urmă și este mândră de ceea ce face, dându-i încredere în propria persoană.

 

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

 
 
Loading...