Femeile însărcinate nu prezintă un risc mai mare de a dezvolta o formă severă de COVID-19 în comparaţie cu alte femei, potrivit unui studiu preliminar realizat în Marea Britanie. Însă tendinţa este ca cele mai multe dintre gravidele care dezvoltă astfel de forme ale bolii să se afle în ultimele luni de sarcină.


Studiul, citat de Reuters și preluat de Agerpres, a monitorizat 427 de femei gravide care au fost internate cu Covid-19, afecţiunea pulmonară provocată de noul coronavirus, în perioada 1 martie - 14 aprilie. Potrivit cercetării, mai puţin de 0,5% dintre toate femeile gravide au fost internate cu această boală, iar dintre acestea, doar una din 10 a avut nevoie de terapie intensivă.

Cercetarea sugerează că viitoarele mame nu prezintă un risc mai crescut de a dezvolta o formă severă de COVID-19 în comparaţie cu restul populaţiei, a precizat echipa de cercetători condusă de oameni de ştiinţă de la Universitatea Oxford şi Colegiul Regal Britanic al Obstetricienilor şi Ginecologilor.

”(Cu toate acestea), majoritatea femeilor însărcinate care au fost internate aveau mai mult de şase luni de sarcină, fapt care subliniază importanţa continuării aplicării măsurilor de distanţare socială în fazele avansate ale sarcinii'', a spus Marian Knight, profesoară la Oxford în domeniul sănătăţii maternale şi a copiilor, unul dintre coordonatorii studiului.

Citește și:

Studiu: O persoană din cinci infectate cu coronavirus nu prezintă simptome

Acestea sunt noile simptome care pot semnala infecția cu noul coronavirus. Se întâlnesc la cei tineri și sănătoși

 
 
Loading...