Președintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, lovește din nou! Politicianul a avut o reacție dură la adresa fiicei lui Bill Clinton, Chelsea, după ce i-a criticat măsurile dure și imorale pe care le ia în țara sa. Duterte i-a adresat lui Chelsea o întrebare insultătoare referitoare la tatăl său, fostul președinte al Statelor Unite.


Președintele filipinez a instaurat recent legea marțială în condițiile în care orașul Marawi se confruntă cu acțiunile criminale ale teroriștilor Statului Islamic, precizează Daily Mail. Din cauza jihadiștilor, în jur de 50.000 de oameni au fost nevoiți să-și părăsească țara, de teama de a nu fi uciși de radicaliștii care omoară în numele Coranului.

chelsea_clinton.jpg

chelsea clinton
Chelsea Clinton, alături de mama sa, Hillary, în timpul campaniei prezidențiale
Foto: Getty

Regiunea sudică Mindanao este populată de aproape 20 de milioane de locuitori, iar grupul de fundamentaliști islamici a devenit o amenințare la adresa securității naționale filipineze. Duterte a mobilizat astfel trupe militare pentru a se ocupa de problemă, dar pentru a-și motiva soldații, el a făcut niște afirmații surprinzătoare și jignitoare:

„Pentru consecințele și ramificațiile legii marțiale eu voi fi responsabil. Faceți-vă doar meseria, eu mă voi ocupa de restul. Voi face eu închisoare pentru voi. Dacă veți viola vreo trei femei va fi ca și cum eu aș fi făcut-o.”

Chelsea Clinton, fiica fostului cuplu prezidențial american a criticat aceste declarații și nu le consideră demne de un lider de stat. La rândul său, Rodrigo Duterte s-a simțit ofensat și a reacționat într-un mod jignitor:

„Când tatăl tău, președintele Statelor Unite, se culca (Duterte a folosit termeni mult mai vulgari, n.r.) cu Monica Lewinsky și cu alte fete de la Casa Albă, cum te-ai simțit? L-ai jignit și pe el?”

Pe contul său de Twitter, Chelsea săa folosit la rândul său de dreptul la replică: „Duterte este un golan criminal care n-are niciun respect pentru drepturile omului. Este important să menționăm acest lucru și că violul nu este niciodată o glumă.”

 
 
Loading...