Gulnara Karimova, fiica lui Islam Karimov, fost președinte al Uzbekistanului, a anunțat că a plătit peste un miliard de dolari statului, pentru a scăpa din închisoare.


În vârstă de 46 de ani, fiica cea mare a dictatorului mort în 2016, după mai mult de un sfert de secol la putere, a fost condamnată în 2017 la 10 ani de închisoare pentru fraudă, deturnare de fonduri şi ascundere de valută. În 2018, sentința a fost transformată în cinci ani de arest la domiciliu, dar aceasta a ajuns din nou în penitenciar pentru că nu a respectat condițiile impuse.

Fost diplomat şi cântăreaţă pop, Gulnara a susţinut că peste un miliard de dolari au fost transferaţi din “bunurile personale” către stat, pentru a “servi interesele bugetului republicii”. Aceasta și-a prezentat scuzele poporului uzbec pentru "dezampfirile provocate".

Ea a asigurat de asemenea că a renunţat la peste 600 de milioane de euro deţinuţi în bănci străine, arată stirileprotv.ro, care citează presa internațională.

Fost ambasador al ţării sale la ONU, dar de asemenea cunoscută pentru organizarea de spectacole de modă, lansarea unei linii de bijuterii sau interpretă de cântece pop, în special cu actorul francez Gerard Depardieu, Gulnaea Karimova a fost citată în cazuri de corupţie la scară largă în multe ţări, în Europa şi în Statele Unite.

 

 
 
Loading...