Filmuleț cutremurător! Un copil de 9 ani cu probleme medicale îi spune mamei lui că vrea să moară! Efectele devastatoare ale batjocurii din școli

Ultima actualizare:

    Un copil de 9 ani cu probleme medicale îi spune mamei lui că vrea să moară din cauza colegilor care râd constant de elFoto: Captură Video
Un copil de 9 ani cu probleme medicale îi spune mamei lui că vrea să moară din cauza colegilor care râd constant de elFoto: Captură Video

De câțiva ani, tot auzim vehiculându-se termenul „bullying” atunci când vine vorba de tineri sau adolescenți (și nu numai) care ajung să își ia viața din cauza răutăților constante ale celor din jur.

Acest termen a luat naștere în SUA, acolo unde în școli sau licee este întânită adesea acest tip de batjocură- așa cum s-ar traduce liber în limba română-, aceasta fiind adesea portretizată și în majoritatea filmelor cu și pentru adolescenți.

Însă acest fenomen nu se întâmplă doar în America, bineînțeles. De câte ori nu am auzit sau chiat folosit sintagma „vor râde copiii de mine”. Practic, bullying-ul presupune izolarea unei persoane de către colegii, camarazii, cei cu care interacționează, în baza anumitor criterii pe care aceștia le consideră „rușinoase” și pe seama cărora râd sau aplică chiar violența verbală sau fizică. 

Un băiețel de 9 ani vrea să se sinucidă după ce este în fiecare zi batjocorit de colegi

Acesta este și cazul unui băieţel în vârstă de 9 ani din Australia, care i-a spus mamei sale că vrea să se sinucidă din cauza colegilor. Yarraka Bayles, mama unui băieţel care suferă de acondroplazie, o tulburare genetică care are ca rezultat nanismul, a decis să tragă un semnal de alarmă în privinţa conştientizării efectelor bullying-ului.    Femeia a distribuit în mediul online o filmare în care fiul său, Quaden, plânge isteric şi o rogă să îi dea o frânghie să se spânzure, totul după ce a fost batjocorit de colegii de şcoală.

„Tocmai mi-am luat fiul de la şcoală, am asistat la un episod de bullying. L-am sunat pe director şi vreau ca oamenii, părinţii, profesorii să ştie că acestea sunt efectele pe care le are bullying-ul. Asta se întâmplă“, a spus Bayles. Aceasta a explicat că a ajuns la şcoală şi a fost uimită să vadă cum o elevă „îl loveşte pe cap ca pe un căţeluş“ pe fiul ei, potrivit declaraţiilor făcute pentru agenţia de presă australiană SBS. 

În videoclipul care a emoționat o lume întreagă și care a fost vizionat de aproape 7 milioane de ori, băiețelul i-a spus în repetate rânduri mamei sale că vrea să moară, că nu mai suportă și că și-ar dori să se sinucidă. Aceste cuvinte crează un puternic impact emoțional, mai ales atunci când vin de la un copilaș de doar 9 ani, al cărui gând ar trebui să stea la joacă, spre exemplu. 

Mama lui a spus că a împărtăşit acest moment sfâşietor pentru a arăta efectul pe care îl poate avea bullying-ul asupra unui copil. Ea a explicat că nu știe ce să mai facă și aceste episoade sunt la ordinea zilei, motiv pentru care trebuie să-l supravegheze permanent pe fiul ei. 

Potrivit presei internaționale, Quaden a încercat prima dată să se sinucidă la vârsta de şase ani, când bunicul său a murit, iar de atunci au existat încercări constante. „Este bullying constant, aşa că acum avem un copil foarte sinucigaş care este disperat din cauza faptului că este batjocorit în fiecare zi la şcoală“, a mai spus femeia. În urma acestor episoade, Quaden a fost retras de la şcoală. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net