7 arestări, după asaltul antitero de la Saint-Denis

Ultima actualizare:

    Forţele de ordine franceze au dezvoltat o vastă operaţiune anti-teroristă miercuri dimineaţă, 18 noiembrieFoto Twitter
Forţele de ordine franceze au dezvoltat o vastă operaţiune anti-teroristă miercuri dimineaţă, 18 noiembrieFoto Twitter

O intervenţie a forţelor speciale franceze Raid a avut loc miercuri dimineaţă (18 noiembrie) la Saint-Denis, o localitate situată la periferia Parisului. Locuitorii au fost sfătuiţi să nu-şi părăsească locuinţele pentru ca armata şi poliţia să-şi poată desfăşura forţele în zonă. Operaţiunea îl viza pe cel care a fost în spatele atentatelor teroriste de vineri, 13 noiembrie, Abdelhamid Abaaoud.

Numeroase focuri de armă au fost auzite în centrul oraşului începând cu ora 4.30 (5.30, ora României), mai mulţi locuitori fiind treziţi din somn din cauza schimburilor de focuri. La ora 5.00 (6.00, ora României), încă se auzeau detonări şi sunetul sirenelor de la vehiculele serviciilor de intervenţie. Comisariatul din Saint-Denis le-a recomandat locuitorilor să rămână în case.

UPDATE: Operaţiunea forţelor franceze la Saint-Denis, declanşată miercuri dimineaţă, în cazul atentatelor teroriste de la Paris de vineri seară, s-a încheiat, fiind reţinute şapte persoane. "Operaţiunea (de la Saint-Denis n.r.) s-a încheiat", a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului francez, Stéphane Le Foll.

Un suspect este baricadat în continuare într-un apartament din Saint-Denis

Potrivit informaţiilor obţinute de cotidianul Le Figaro, un suspect este baricadat în continuare în apartamentul din Saint-Denis vizat de operaţiunea forţelor franceze, în cadrul căreia au fost răniţi trei poliţişti.

O femeie-kamikaze şi-a detonat centura explozivă

UPDATE: Trei persoane vizate de operaţiunea forţelor franceze desfăşurată în Saint-Denis au fost arestate după ce poliţia a luat cu asalt un apartament în care aceştia locuiau, iar alte două au fost arestate în apropierea aceleeaşi locuinţe. O femeie-kamikaze care şi-a detonat centura explozivă a murit, potrivit Le Monde, iar un bărbat a fost ucis în schimbul de focuri dintre forţele de ordine şi presupuşii terorişti.

Abdelhamid Abaaoud, "creierul" atacurilor teroriste de vineri, este cel căutat

Abdelhamid Abaaoud ar fi presupusul organizator al atentatelor de vineri seara de la Paris
Abdelhamid Abaaoud ar fi presupusul organizator al atentatelor de vineri seara de la Paris

Operaţiunea forţelor speciale franceze Raid, efectuată miercuri dimineaţă la Saint-Denis, l-ar viza pe presupusul organizator al atentatelor de vineri seara de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, un belgian despre care se ştia că se afla în Siria, potrivit Le Parisien. Acest bărbat în vârstă de 27 de ani de origine marocană s-ar afla la originea mai multor atentate sau planuri de atentat în Europa şi este o figură cunoscută justiţiei din Franţa şi Belgia.

Potrivit primarului din Saint-Denis, citat de CNN, mai mulţi suspecţi au ocupat un imobil din Saint-Denis, unde s-au baricadat. Poliţia şi armata franceză au înconjurat clădirea şi îşi pregătesc intervenţia.

Urmăreşte LIVE intervenţia forţelor de ordine franceze

O persoană a fost ucisă şi trei poliţişti sunt răniţi în urma intervenţiei forţelor speciale franceze la Saint-Denis

Cel puţin o persoană a fost ucisă, miercuri dimineaţă, în intervenţia forţelor speciale franceze de la Saint-Denis, într-o operaţiune ce are legătură cu atentatele teroriste de vineri, 13 noiembrie, soldate cu peste 130 de morţi, a titrat cotidianul Le Monde în ediţia online. Trei poliţişti au fost de asemenea răniţi în cursul intervenţiei, potrivit lui Arnaud Leduc, un reprezentant al poliţiei din Seine-Saint-Denis. "Niciun bilanţ definitiv nu este posibil însă posibil atât timp cât operaţiunea continuă", s-a limitat acesta să declare.

Poliţia a evacuat piaţa Jean-Jaures, situată în apropierea Primăriei, sfătuindu-i din nou pe locuitori să rămână în case. Străzile la Republique, Cornillon şi Chaumette au fost înconjurate de forţele de securitate. La Saint-Denis, în apropiere de Stade de France, a avut loc primul atentat de vineri noaptea, când un kamikaze a detonat încărcătura explozivă pe care o avea asupra sa, omorând o persoană şi rănind alte 30.

Ştire în curs de actualizare

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net