Ziua de miercuri, 14 iunie, va rămâne o amintire de coșmar pentru mulți londonezi după incendiul care a uimit o lume întreagă. A fost infern în blocul de locuințe care a ars ca o torță și a făcut numeroase victime. A doua zi după incident, clădirea arată ca o ruină, mai bine de jumătate din structură a fost carbonizată.


Supraviețuitorii incendiului au povestit cum călcau pe cadavre pentru a scăpa din infern, precizează The Sun, conform spuselor martorilor. „De îndată ce am deschis ușa, tot fumul a pătruns în interior. Nu aveam de ales, flăcările începeau să intre pe ferestre. A trebuit să coborâm pe scări de la etajul 21. Nu puteai să vezi nimic. Eu, împreună cu cele două fiice și soția însărcinată în luna a șaptea am fost nevoiți să călcăm pe cadavre”, a povestit cu groază unul dintre supraviețuitori.

Încă nu s-a încheiat ancheta cu privire la tragedie și se crede că rezidenții care locuiau la ultimele trei etaje ale Grenfell Tower, clădirea din vestul Londrei care a luat foc, au murit, neavând nicio șansă de scăpare.

 • incendiu cladire bloc londra
  Pompierii, încercând să stingă flăcările care au curpins întreaga clădire
  Foto: Getty
 • incendiu cladire bloc londra
  Supraviețuitorii au călcat pe cadavre pentru a se salva
  Foto: Getty
 • incendiu cladire bloc londra
  Se crede că niciunul dintre locatarii de la ultimele trei etaje n-au supraviețuit
  Foto: AFP
 • incendiu cladire bloc londra
  Mai mult de jumătate din clădire a fost carbonizată
  Foto: Getty
 • incendiu cladire bloc londra
  Unii locatari au ales să se arunce de la etaj, decât să fie torturați de flăcări
  Foto: Twitter
 • incendiu cladire bloc londra
  Grenfell Tower, înainte de incendiu
  Foto: Twitter
1/6

În incendiu au murit cel puțin 12 persoane, iar numărul celor decedați poate crește de la o oră la alta, în funcție de evoluția stării de sănătate a celor răniți. sunt 74 de supraviețuitori ai infernului în acest moment, 18 dintre ei aflându-se în stare critică. După stingerea flăcărilor, pompierii nu mai pot acum decât să adune cadavrele carbonizate ale rezidenților. Salvatorii sunt de părere că nu vor mai găsi pe niemni în viață.

În timpul urgiei, martorii de pe străzi au putut vedea înspăimântați cum unii locatari se aruncau pe geam de la cele mai înalte etaje pentru a avea măcar o moarte rapidă, decât să sufere arși de flăcări. A fost văzut chiar și un bebeluș care a fost aruncat pe fereastră de la etajul al nouălea.

A doua zi după tragedie, clădirea este o ruină. Mai bine de jumătate din structură a fost carbonizată, atât în interior, cât și în exterior. O simplă privire spre turnul rezidențial îți insuflă teamă, iar în jur se simte un iz de moarte.

 
 
Loading...