Fostul premier francez, Manuel Valls, pălmuit de un tânăr în mulțime

Ultima actualizare:

    Manuel Valls a fost pălmuit de un tânăr de 18 aniFoto: Twitter
Manuel Valls a fost pălmuit de un tânăr de 18 aniFoto: Twitter

Fostul premier al Franței, Manuel Valls (54 de ani) și candidat la alegerile prezidențiale din partea Partidului Socialist, a fost pălmuit de un tânăr de 18, care s-a infiltrat în mulțimea adunată, dându-se rept un simpatizant al politicianului.

Manuel Valls tocmai ieșea din biroul municipal, unde era așteptat de numeroși jurnaliști și de simpatizanți, dar și de un tânăr care a venit special pentru a-i aplica fostului premier o ușoară corecție publică. Valls a dat mâna cu mai multe persoane în timp ce trecea, iar când tânărul s-a apropiat, a vrut să îi strângă și acestuia mâna, dar a avut surpriza să fie pălmuit, băiatul strigând „Asta e Bretagne”, precizează Reuters.

În secunda următoare, el a fost imobilizat de un agent de pază al fostului premier, l-a împins peste un gard și l-a forțat să rămână la pământ, după care a fost arestat. Se pare că tânărul are 18 ani și a fost reținut și plasat sub arest preventiv pentru „violențe asupra unei persoane însărcinate cu o misiune în serviciul public”, informează HotNews. Incidentul a avut loc în Lamballe, Cotes d’Armor.

„Ar fi spus, în timp ce era reținut, că nu-i place felul în care Valls trata cetățenii, dar asta rămâne de verificat! Vom vedea care sunt motivațiile sale”, a precizat procurorul din Saint-Brieuc, potrivit sursei citate.

În Bretagne, o regiune de nord-vest din Franța, se manifestă o grupare politică de extremă dreaptă, dar nu a fost momentan confirmat dacă tânărul de 18 ani a făcut gestul din motive politice.

„Sunt unii care contestă democrația și cei care o încarnează [...]. nu mi-a fost niciodată frică de contactul și relația cu compatrioții mei”, a declarat Manuel Valls pentru presă, conform HotNews. Acesta nu este singurul caz de violență cu care s-a confruntat. La sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, fostul premier a fost îmbrâncit în timpul unei vizite în provincie și a mai primit și o pungă cu făină în cap, când participa la o acțiune electorală la Strasbourg.

image
image
image
image
image
image
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net