Fostul preşedinte american George H.W.Bush a murit la 94 de ani

Ultima actualizare:

    George H.W.Bush a murit la vârsta de 94 de ani Foto:GettyImages
George H.W.Bush a murit la vârsta de 94 de ani Foto:GettyImages

George H.W. Bush, cel de al 41-lea preşedinte al Statelor Unite, care a ocupat funcţia între 1989 şi 1993, a murit sâmbătă, 1 decembrie, la vârsta de 94 de ani. Acesta era de mai mult timp imobilizat într-un scaun cu rotile.

Decesul fostului preşedinte american a fost anunţat prin intermediul unui mesaj scris pe Twitter de către purtătorul său de cuvânt, Jim Mc Grath. Cauza morţii lui George H.W. Bush nu a fost făcută publică momentan. Un lucru este sigur, fostul preşedinte suferea de multiple probleme de sănătate, în anul 2012 anunţând că se confruntă cu o formă a bolii Parkinson, printre altele. George H.W. Bush era imobilizat într-un scaun cu rotile şi depindea de ajutorul celor din jur pentru a îndeplini până şi cel mai măruntă acţiune. 

Mesajul transmis de Donald Trump după moartea lui George H.W.Bush

Casa Albă a transmis un comunicat din partea actualului președinte al SUA, Donald Trump, și a Primei Doamne, Melania Trump. „Eu și Melania ne alăturăm națiunii îndoliate care deplânge moartea fostului președinte George H.W. Bush. (…)Prin autenticitatea sa esențială, simțul realității  și angajamentul de neclintit față de familie și țară, președintele Bush a inspirat generații întregi de americani”, a transmis președintele SUA. 

Mesajul transmis de Barack Obama după moartea lui George H.W.Bush 

„America a pierdut un patriot și servitor umil în George Herbert Walker Bush. În timp ce inimile noastre sunt grele astăzi, ele sunt, de asemenea, pline de recunoștință. Gândurile noastre sunt alături de întreaga familie Bush în seara asta – și alături de toți cei care au fost inspirați de exemplul dat de George și Barbara”, au fost cuvintele emoţionante scrise de Barack Obama pe pagina personală de Twitter. 

Soţia sa, Barbara Bush s-a stins în primăvara acestui an

Barbara Bush a decedat în luna aprilie, la vârsta de 92 de ani. Bush şi soţia lui au fost căsătoriţi timp de 73 de ani și au avut șase copii. În urma decesului soţiei sale, starea de sănătate a fostului preşedinte s-a decradat, el fiind spitalizat chiar în a doua zi de la moartea Barbarei. 

Cariera politică a lui George H.W.Bush 

A avut un singur mandat la Casa Albă, între 1989 şi 1993. Înainte de a fi ales în funcția de președinte, George H.W. Bush a fost un pilot în Marina americană, decorat pentru serviciile sale, a îndeplinit funcția de congressman, a fost un delegat la Națiunilor Unite, președinte al Partidului Republican, reprezentant la Beijing și director al CIA.Absolvent al Universității Yale, George H.W. Bush și-a început cariera în politică în funcția de președinte al filialei Partidului Republican în Comitatul Harris, Texas.

A fost acuzat de hărţuire sexuală

Heather Lind, în vârstă de 34 de ani, l-a acuzat pe fostul preşedinte că ar fi hărţuit-o sexual în urmă cu şapte ani, în timp ce aceştia au pozat împreună pentru o fotografie. ”M-a atins în timp ce se afla în scaunul său cu rotile, deşi soţia sa, Barbara, era alături de el. Mi-a spus de asemenea un banc murdar”, a declarat actriţa presei. Fostul preşedinte a recunoscut că s-a comportat deplasat şi şi-a cerut scuze în mod public pentru cele întâmplate. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
bebelus jpg
pensie jpeg
invitatie de nunta jpg
Prințul William în noiembrie 2023  foto   GettyImages jpg
eruptie vulcan jpg
bataie bici campanie sibiu jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net