Efecte adverse, incredibile. Doi medici din Wuhan (China) grav atinşi de noul coronavirus şi-au revenit din comă, însă au avut o surpriză de proporții. Când s-au trezut aveau pielea complet neagră. Acum imaginile cu ei fac înconjurul lumii.


Medicii Yi Fan şi Hu Weifeng, ambii în vârstă de 42 de ani, au contractat noul coronavirus în ianuarie, în timp ce îngrijeau pacienţi de covid-19 la Spitalul Central din Wuhan, oraşul de unde a izbucnit actuala criză de sănătate, potrivit adevarul.ro.

Doi medici din China bolnavi de COVID-19 s-au trezit din comă cu pielea neagră

Cei doi medici au fost conectaţi la ECMO (oxigenarea extracorporală arterio-venoasă cu membrană), un dispozitiv folosit în cazul insuficienţei cardiace sau insuficienţei respiratorii. Cei doi s-au trezit din comă, dar au pielea de culoare neagră.

yi-fan.jpg

dr. Yi Fan
Yi Fan, înainte şi după comă
Captură Daily Mail

Se pare că această transformare a rezultat din cauza hematoamelor obţinute între timp ca efect secundar. Medicii chinezi ştiau de acest risc în momentul în care au administrat tratamentul, dar susţin că efectele sunt reversibile.

hu-weifeng.jpg

Dr. Hu Weifeng
Dr. Hu Weifeng, înainte și după comă
Captură Daily Mail

Intervievat pe patul de spital, Yi Fan spune că se simte mai bine. El recunoaşte că i-a fost frică să moară şi că a avut coşmaruri.

 

 

 

Colegul său Li Wenliang, care a dat alerta în legătură cu noul coronavirus şi a fost sancţionat pentru acest lucru de autorităţi, a decedat în februarie.

Wuhan a fost închis complet de autorităţile chineze după declanşarea epidemiei de coronavirus.

Citește și:

China coronavirus: Victimele sunt incinerate rapid, fără slujbă. Familia nu are voie să își ia adio de la rude

Epidemiile care au decimat omenirea. Coronavirusul, din ce în ce mai răspândit

 
 
Loading...