FOTO Îţi stă mintea-n loc ce an nebun a fost 2014. Cele mai tari recorduri

Ultima actualizare:
Nik Wallenda (35 de ani) traversează cu succes distanţa dintre două turnuri înalte de 179 m
Nik Wallenda (35 de ani) traversează cu succes distanţa dintre două turnuri înalte de 179 m

Femeia care a tras camioane cu părul sau teribilistul care a mers pe sârmă între doi zgârie nori sunt doar câteva din recordurile anului 2014.

Semne bune anul are, semen bune din belşug! Anul care tocmai se încheie a fost un an excelent pentru cei care au dorit să intre în Cartea Recordurilor. Unii au avut ambiţia să-şi măsoare limba şi să ocupe un loc în celebra carte care adună cele mai tari recorduri din lume.

Cartea Recordurilor a fost înfiinţată pentru a înregistra performanţele unor oameni în diverse domenii. Echipa Guiness World Records primeşte 60.000 de solicitări anual pentru omologarea de recorduri.

Multe dintre ele sunt cel puţin amuzante, dacă nu chiar ciudate de-a dreptul. Pare greu de crezut, dar există în lume oameni care pot să mănânce zeci de ardei iuţi odată sau care pot să treacă pe role pe sub maşini.

Cel mai mare foc de artificii

Dubaiul a stabilit un nou record mondial, lansând peste 400.000 de artificii pentru a sărbători intrarea în anul 2014. Un "potop" de artificii a fost lansat din Turnul Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, de 828 de metri înălţime, care a fost scăldată în lumină circa şase minute. Spectacolul feeric a fost pus la punct de peste 200 de pirotehnişti şi s-a întins pe o distanţă de 100 de kilometri de-a lungul coastei emiratului din Golful Persic.


    foto: AFP
foto: AFP

A “alergat” 100 de metri în mâini, pe cârje

Viaţa etiopianului Tameru Zegey s-a întors cu susul în jos... la propriu. Bărbatul de 32 de ani a învăţat de mic să meargă în mâini, iar acum poate parcurge distanţe lungi, chiar şi pe cârje. Atletul a obţinut un record mondial, în orăşelul german Furth. El a reuşit să „alerge" 100 de metri în doar 56 de secunde, în mâini pe cârje.

Are o suprafaţă de  120 de metri pătraţi
Are o suprafaţă de 120 de metri pătraţi

Femeia cu păr de 1.000.000 £ trage camioane

Joanna Sawicka, în vârstă de 26 de ani, a fost recunoscută de Cartea Recordurilor femeia cu cel mai puternic păr din lume. Ea a reuşit să tragă cu părul un camion cu greutatea de 2,5 tone pe o distanţă de 20 de metri pe Bulevardul Shaftesbury din Londra. Femeia şi-a asigurat astfel podoaba capilară pentru 1.000.000 lire (5,5 milioane lei). Sawicka a stabilit primul record mondial în aprilie 2011.


    Joanna Sawicka (26 de ani)foto: Photoland/Caters
Joanna Sawicka (26 de ani)foto: Photoland/Caters

Cel mai mare dovleac cântăreşte o tonă

Un fermier elveţian se mândreşte cu cea mai uriaşă recoltă din grădină. La propriu! Dovleacul lui de 953 kg i-a asigurat lui Beni Meier, un cultivator din Zürich, un loc în Cartea Recordurilor.

Tameru Zegey (32 de ani)
Tameru Zegey (32 de ani)

Aşa arată bradul făcut din 2.945 de oameni

Cel mai mare brad de Crăciun uman a fost realizat de locuitorii din capitala Hondurasului, Tegucigalpa. Pentru a realiza minunăţia, au venit cu mic cu mare fix 2.945 de persoane. Astfel, hondurienii au reuşit să intre în Cartea Recordurilor. Bradul nu a existat însă decât şase minute, cât participanţii au rămas nemişcaţi.

Joanna Sawicka (26 de ani)
Joanna Sawicka (26 de ani)

A tras 15 metri un avion de 142 de tone

Cel mai puternic om al planetei, Franz Mullner, şi-a testat puterile pe un avion Boeing 777 al Austrian Airlines. Supranumit „Stânca din Austria”, bărbatul de 44 de ani a stabilit un nou record mondial, trăgând, doar cu puterea muşchilor, colosul de 142 de tone pe o distanţă de 14,5 metri.


    foto: Hepta
foto: Hepta

Copilul-patinator a trecut pe sub 39 de maşini

La doar 5 ani, Gagan Satish circulă numai pe sub maşini. Băieţelul din Bengaluru, India, a doborât recordul mondial la „strecuratul” pe sub maşini în poziţia şpagat pe patine cu rotile. Micuţul patinator a trecut pe sub 39 de maşini în doar 29 de secunde, rulând la 18 centimetri de sol.


    Gagan Satish
Gagan Satish

Pe sârmă, legat la ochi, între doi zgârie nori

Nik Wallenda, 35 de ani, a traversat pe sârmă doi zgârie-nori din Chicago, stabilind două recorduri mondiale: unul pentru panta cea mai abruptă pe care a urcat şi al doilea pentru cursa finalizată cu succes la cea mai mare înălţime, fiind legat la ochi. Supranumit „regele mersului pe sârmă la mare înălţime”, cascadorul american a ţinut cu sufletul la gură întreaga asistenţă adunată la complexul Marina City pentru a-l urmări. În ciuda vântului, Wallenda a traversat distanţa între cele două turnuri fără echipament de protecţie în doar un minut şi 17 secunde.


    Nik Wallenda (35 de ani) traversează cu succes distanţa dintre două turnuri înalte de 179 mfoto: AP
Nik Wallenda (35 de ani) traversează cu succes distanţa dintre două turnuri înalte de 179 mfoto: AP

Gagan Satish
Gagan Satish

Cel mai mare tort din lume

Peste 20 de cofetari au munci de zor să termine un tort uriaş de aproape 2.000 de kilograme. Tortul a avut 12 m lungime şi 10 m lăţime şi o suprafaţă de 120 de metri pătraţi. “Monstrul dulce” a fost feliat în 14.000 de felii a câte 143 de grame fiecare şi împărţit trecătorilor. Asta înseamnă că feliile ar fi fost suficiente pentru locuitorii unui oraş, care are o populaţie de 13.861 de locuitori.

Nick Stoeberl (22 de ani)
Nick Stoeberl (22 de ani)

Cea mai lungă limbă are 10,1 cm

Nick Stoeberl, un american în vârstă de 22 de ani, a intrat în istorie cu cea mai lungă limbă. Organul lui măsoară 10,1 centimetri şi a fost inclusă în ediţia pe 2015 a Guinness World Records.

Jason McNabb (46 de ani)
Jason McNabb (46 de ani)

Americanul Jason McNabb a fost desemnat „regele” ardeilor iuţi, reuşind să înfulece 66 de grame în doar 2 minute.


    Jason McNabb (46 de ani)
Jason McNabb (46 de ani)
image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net