Franța intră în carantină totală. Oamenii vor ieși din case cu declarație, dar școlile rămân deschise

Ultima actualizare:

    Franța intră din nou în carantină totală de vineri, pentru  alimita răspândirea noului coronavirusfoto: Shutterstock
Franța intră din nou în carantină totală de vineri, pentru alimita răspândirea noului coronavirusfoto: Shutterstock

Președintele Emmanuel Macron a anunțat, miercuri seară, că Franța revine la carantina generală, care a ajutat la limitarea răspândirii virusului în primăvară. Așadar, francezii vor mai putea ieși din case doar cu declarație pe propria răspundere și numai pentru activități esențiale, însă școlile vor rămâne deschise.

În condițiile în care măsura de a limita ieșirile noctune în zonele cele mai afectate de noul coronavirus nu a dat rezultatele scontate, autoritățile din Franța au anunțat revenirea la carantina totală, care și-a dovedit eficiența în primăvară, în timpul primului val al pandemiei.

Președintele Emmanuel Macron a anunțat carantină totală, începând de vineri, până la 1 decembrie, cel puțin. Afacerile non-esențiale vor fi închise, dar creșele, grădinițele, școlile și liceele vor rămâne deschise. Universitățile, în schimb, își vor închide porțile, iar cursurile se vor muta online. Oamenii vor avea voie să iasă din casă pentru achiziționarea de bunuri esenţiale, să meargă la medic sau să facă ora zilnică de mişcare în aer liber. 

„Virusul circulă în Franța cu o viteză pe care nici cele mai pesimiste prognoze nu au anticipat-o. Spre deosebire de primul val, toate regiunile se află acum pe pragul de alertă. (...) Responsabilitatea mea este de a-i proteja pe toți francezii, în ciuda polemicilor, în ciuda dificultății deciziilor care trebuie luate. Îmi asum pe deplin”, a spus președintele francez, adăugând că al doilea val „va fi mai greu, mai letal decât primul”.

Citește și:

Al doilea val de COVID-19 paralizează Europa. Italia se închide după ora 21.00, Parisul, în carantină totală

Macron a subliniat însă că alte țări europene, precum Spania, Irlanda și Olanda, au luat măsuri „mai dure și mai devreme decât ale noastre”. 

„Şcolile vor rămâne deschise, munca va putea continua, centrele pentru vârstnici vor putea fi vizitate. La fel ca în primăvară, veţi putea ieşi din case pentru a merge la lucru, pentru a merge la medic, pentru a oferi asistenţă unui apropiat, pentru a merge la cursuri sau pentru a lua aer în apropiere de casă. Revenim la declaraţiile pentru părăsirea domiciliului. Barurile şi restaurantele rămân închise”, a completat el.

Situația va fi evaluată la fiecare două săptămâni

El a precizat că situaţia epidemică va fi evaluată la fiecare două săptămâni. „Dacă peste două săptămâni vom avea situaţia sub control, vom putea reevalua lucrurile şi sperăm să redeschidem anumite magazine, mai ales în această perioadă atât de importantă, înaintea sărbătorilor de Crăciun. Obiectivul nostru este să ajungem de la 40.000 la 5.000 de infectări zilnice”, a spus Macron, conform Le Figaro.

36.437 de cazuri noi au fost confirmate în Franța în ultimele 24 de ore, conform informațiilor publicate de Ministerul Sănătății miercuri. Cu o zi înainte fuseseră confirmate 33.417 cazuri noi. De asemenea, 244 de persoane și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore, ridicând la 35.785 bilanțul deceselor de la debutul pandemiei.

Citește și:

Francezii au voie să iasă din case doar cu o declaraţie pe proprie răspundere. Ce conţine

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net