Franța suspendă toate zborurile spre Brazilia din cauza tulpinii braziliene. De ce sunt speriați francezii

Ultima actualizare:

    Parisul suspendă toate zborurile dintre Franța și Brazilia, din cauza noii tulpini de coronavirusfoto: Getty Images
Parisul suspendă toate zborurile dintre Franța și Brazilia, din cauza noii tulpini de coronavirusfoto: Getty Images

Temerile legate de varianta braziliană a noului coronavirus au determinat Parisul să suspende, ”până la noi ordine”, toate zborueile dintre Frața și Brazilia.

”Am constatat că situația se agravează, așa că am hotărât să suspendăm până la noi ordine toate zborurile între Brazilia și Franța”, a anunțat marți premierul Jean Castex, potrivit Le Figaro.

Temerile francezilor sunt provocate de P1, sau varianta 20J501Y.V3, care a fost observată pentru prima dată la mijlocul lunii decembrie, în orașul Manaus, în partea braziliană a pădurii amazoniene. Caracterizată prin mai multe mutații ale proteinei Spyke N501Y și E484K, la fel ca variantele britanică și dus-africană, tulpina braziliană este mai contagioasă și atacă imunitatea deja obținută prin vaccinare sau infectare.

Primele studii par să întemeieze aceste temeri. Potrivit revistei medicale MedRxiv, varianta braziliană poate fi de 2,5 ori mai contagioasă decât tulpina inițială. Potențialul de reinfectare, cu alte cuvinte capacitatea de a infecta persoane care au trecut deja prin boală, este estimat între 25 și 61%.

Varianta braziliană infectează tinerii într-o măsură mai mare decât celelalte tulpini

Din primele cercetări se pare că tinerii sunt mai vulnerabili în fața variantei braziliene decât în fața celorlalte tulpini. Asociația braziliană de terapie intensivă (AMIB) a dezvăluit duminică 11 aprilie că mai mult de jumătate dintre cei 11.000 de pacienții aflați în acest moment la Reanimare au mai puțin de 50 de ani. Mai mult, rata de mortalitate la pacienții sub 45 de ani a crescut cu 193% de când P1 a devenit majoritară în Brazilia.

Citește și:

Mutația braziliană Covid-19 a ajuns în Anglia. Ce știm despre noua tulpină

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net