Germania prelungeşte până la 29 iunie regulile de distanţare socială impuse pentru a ţine sub control epidemia de coronavirus, a anunţat miercuri guvernul cancelarului german, Angela Merkel.


Până la zece persoane, sau două familii, se vor putea întâlni ''în locuri publice'', au decis guvernul şi cele 16 landuri ale federaţiei, care recomandă ''menţinerea unui număr cât mai mic de persoane'' în aceste situaţii. Mai mult decât atât, autorităţile recomandă reuniunile ''în exterior'', unde ''riscul de infecţie este mult mai scăzut'', a menţionat guvernul federeal într-un comunicat de presă. 

Pentru reuniunile la domiciliu, ''regulile de igienă şi de distanţare trebuie de asemenea aplicate''. ''Numărul de persoane trebuie să fie stabilit în funcţie de posibilitatea respectării regulilor de distanţare şi trebuie asigurată o ventilaţie suficientă'', este o altă mențiune făcută în cadrul comunicatului de presă. 

Toate dispozițiile menționate vor fi aplicate în Germania până pe 29 iunie. O distanță de cel puțin 1,5 metri între oameni este recomandată de autorități tuturor cetățenilor. 

Noi focare de coronavirus au fost înregistrate în Germania 

Germania a înregistrat marţi 179.002 de noi cazuri de coronavirus (+432 în 24 de ore) şi 8.302 decese (+45), potrivit Institutului Robert Koch. Decizia prelungirii necesității respectării normelor de distanțare socială vine la scur timp după ce țara a înregistrat noi focare de infecție, printre clienții unui restaurant din Leer și într-o biserică din landul Hesse, situat în regiunea de nord a țării. 

Loading...