Imediat după ce a aflat sentința care îl duce după gratii pentru mai mulți ani, Alexei Navalnîi a încercat să o consoleze pe soția lui. I-a zâmbit în timp ce a format o inimă cu ajutorul mâinilor, iar mai apoi a desenat inima și pe geamul boxei.


Jurnaliștii au surprins momentul emoționant de la procesul de marți (2 februarie), iar fotografia în care liderul opoziției face semnul inimii către soția sa, a devenit virală pe rețelele sociale, potrivit Digi24.  Yulia, soția lui Navalnîi, și-a scos masca, a zâmbit deși avea lacrimi în ochi, a făcut cu mână și apoi a ridicat din umeri. „Nu fi tristă, totul va fi bine!”, a țipat Alexei Navalnîi după aflarea sentinței.

Alexei Navalnîi, condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare

Alexei Navalnîi principalul opozant al Kremlinului, a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru repetate încălcări ale eliberării condiţionate. Un tribunal din Moscova a dat sentinţa marţi seară. A fost precizat că perioada de încarcerare va fi redusă cu timpul pe care el l-a petrecut anterior în arest la domiciliu.

În timpul audierii de marţi, Navalnîi a declarat că Vladimir Putin, pe care îl acuză că a comandat otrăvirea sa din vara anului trecut, va rămâne în memoria colectivă drept un „otrăvitor”.  Opozantul rus a fost acuzat că a încălcat de 7 ori termenii eliberării condiţionate primite pentru o sentinţă de trei ani şi jumătate de închisoare cu suspendare. În plus, procurorii au cerut ca el să plătească şi o amendă de 500.000 de ruble (aproximativ 5.445 de euro).

 
 
Loading...