Gestul poliţiei scoţiene care le dă peste nas francezilor, în scandalul "burkini"

Ultima actualizare:

    Femeia a fost dezbrăcată sub ochii celorlalți turiști, care se uitau consternațiFoto: Twitter
Femeia a fost dezbrăcată sub ochii celorlalți turiști, care se uitau consternațiFoto: Twitter

Surpriză din partea Scoției. Poliția a adoptat hijabul ca parte a uniformei oficială. Gestul Scoției vine ca răspuns a faptelor petrecute marți în Franța. Polișiștii francezi au obligat o adeptă a religiei musulmane să se dezbrace deoarece purta hijab pe plajă.

Marţi, 23 august, o femeie de religie musulmană a fost obligată de către poliţiştii francezi să se dezbrace deoarece burkiniul este interzis pe plajele din Nisa. Organele de poliție au amendat-o pe femeie, care a şi părăsit plaja.  Gestul polițiștilor a revoltat o lume întreagă, după ce o poză care a surprins întâmplarea a circulat pe internet.

Tot marţi, Poliţia din Scoţia a decis să adopte hijabul ca parte a uniformei oficiale, conform independent.co.uk. Astfel, polițistelor musulmane din Scoția li s-a permis să poarte accesoriul fără a mai avea nevoie de abrobare din partea superiorilor, aşa cum prevedea până acum regulamentul.

„Sunt bucuros să anunţ că atât comunitatea musulmană cât și cea majoritară sunt alături de femeile musulmane, la fel și ofițerii de poliție și conducerea”, a anunțat șeful poliției, Phil Gormley.

Primarul Nisei a negat faptul că femeia de pe plajă, a cărei imagine a împânzit internet, ar fi fost agresată de autorităţi. Acesta a declarat pentru Agenția Națională de Presă Franceză că femeia le arăta polițiștilor costumul de baie pe care îl purta sub tunică. 

Totuși, se pare că aceasta purta haine obișnuite și nu avea burkini sau costum de baie. Autorul pozei a observat prezența polițiștilor, dar se afla la distanță de locul incidentului. Astfel, poza a fost făcută de la depărtare.

Înainte de această întâmplare , o altă femeie de religie islamică a fost amendată de polițiști.  Conform The Guardian, motivul amenzii a fost îmbrăcămintea care nu era conform ,,bunelor maniere” sau secularismului francez.

Săptămâna trecută, Nisa a interzis purtarea accesoriului denumit burkini de către musulmani. 

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net