Grecia impune restricții pentru turiști. Carantină de noapte în insula Zakynthos și în vestul Cretei

Ultima actualizare:

    Grecia interzice circulaţia de noapte în Zakynthos şi o parte a CreteiSursă foto: Shutterstock
Grecia interzice circulaţia de noapte în Zakynthos şi o parte a CreteiSursă foto: Shutterstock

Guvernul grec a impus începând de vineri interdicţia de circulaţie pe timp de noapte în insulele turistice Zakynthos, din Marea Ionică, şi în vestul Cretei, în provincia Chania, una dintre zonele cele mai vizitate, din cauza creşterii alarmante a numărului cazurilor de Covid-19 în ultimele zile.

Interdicţia de circulaţie nocturnă este introdusă în zonele turistice menţionate şi va fi în vigoare între orele 01:00 şi 06:00 dimineaţa, scriu EFE și Agerpres. Rămâne de asemenea interzisă muzica în locurile publice 24 de ore din 24.

Măsura a fost luată la recomandarea experţilor în sănătate publică, după ce numărul noilor cazuri de Covid-19 a crescut într-o săptămână cu 69% în Zakynthos şi cu 54% în provincia Chania.

Interdicţia de circulaţie nocturnă a fost în vigoare în toată Grecia o jumătate de an, până pe 28 iunie, cu excepţia insulei Mykonos, unde din cauza înrăutăţirii situaţiei epidemiologice a fost aplicată și între 17 şi 26 iulie.

Pe întreg cuprinsul ţării rămân şi în prezent interzise reuniunile private cu mai mult de 20 de persoane.

Grecia se află în zona roșie de risc epidemiologic 

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, joi, Hotărârea nr. 52 privind actualizarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, în zona roşie fiind introduse Grecia, Irlanda, Monaco, iar în zona galbenă Franţa, Belgia, Israel, Statele Unite ale Americii, Islanda, Honduras.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net