Grecia impune restricții pentru turiști. Carantină de noapte și muzică interzisă în Mykonos. Reguli stricte în localuri

Ultima actualizare:

    Grecia, una dintre destinațiile preferate de românifoto: Pixabay.com
Grecia, una dintre destinațiile preferate de românifoto: Pixabay.com

Autorităţile elene au interzis muzica în restaurante şi baruri şi au restricţionat mobilitatea pe insula Mykonos, după o creştere a numărului de contaminări cu SARS-CoV-2 înregistrată aici. De vineri, Grecia a introdus reguli stricte anti-COVID-19 în restaurante, baruri, cafenele şi cluburi, care vor rămâne în vigoare până pe 31 august.

Cunoscută ca insula petrecerilor celor bogaţi, Mykonos este una dintre cele mai populare destinaţii ale Greciei, atrăgând peste 1 milion de turişti în fiecare vară, între ei staruri de la Hollywood, modele şi sportivi. După ce a fost descoperit un focar local, Ministerul Protecţiei Civile a spus că interzice muzica pe insulă 24 de ore din 24 şi că va permite mobilitatea între orele 01:00 - 06:00 doar celor care merg la sau dinspre serviciu ori au urgenţe medicale, potrivit The Guardian, citat de News.ro. Restricţiile vor fi în vigoare până pe 26 iulie.

Grecia depinde de turism pentru o cincime din economia ei. Numărul infecţiilor cu SARS-CoV-2 a crescut în ţară în ultimele săptămâni, forţând guvernul să impună vaccinarea pentru lucrătorii sanitari şi cei din centrele pentru vârstnici şi să introducă noi restricţii în ţară, inclusiv să permită doar persoanelor vaccinate să aibă acces în interiorul localurilor. Ministerul a transmis: „Facem apel la rezidenţii şi turiştii de pe frumoasa noastră insulă să respecte strict măsurile... ca să putem controla şi opri răspândirea virusului şi ca Mykonos să revină la normalitate”. Pe 16 iulie, Grecia a raportat 2,688 de cazuri noi și 14 decese.

Reguli stricte anti-COVID-19 în restaurante, baruri şi spaţii de divertisment

De vineri (16 iulie) Grecia introduce reguli stricte anti-COVID-19 în restaurante, baruri, cafenele şi cluburi care vor rămâne în vigoare până pe 31 august, potrivit The Greek Reporter, citat de Mediafax.

  • Toţi clienţii trebuie să aibă loc pe scaune, indiferent dacă locul respectiv este în aer liber sau în interior. Dansul ori servirea de băuturi în picioare, la bar, sunt complet excluse.
  • Spaţiile interioare (restaurante, cinematografe, teatre etc.) pot funcţiona doar ca zone non-COVID, cu toţi clienţii imunizaţi, la capacitatea maximă de 85%, cu respectarea distanţării.
  • Accesul minorilor este permis doar cu condiţia realizării unui test rapid pentru depistarea COVID-19, cu acordul unui părinte.
  • Oficialii guvernamentali avertizează că vor efectua controale frecvente, pentru a se asigura că măsurile impuse sunt respectate întocmai.
  • Amenzile şi sancţiunile cresc direct proporţional cu mărimea spaţiului unde sunt descoperite neregulile.
  • La prima abatere, amenda variază între 2.000 de euro (pentru spaţiile mai mici de 200 de metri pătraţi) şi 5.000 de euro (pentru spaţiile mai mari), cu suspendarea activităţii timp de o săptămână. La a doua abatere, amenzile ajung la 10.000 de euro, iar semnul „Închis” va sta la intrare timp de 15 zile, potrivit Mediafax.

Citește și:

Formular de triaj COVID la intrarea în România. Cum arată documentul și de unde poate fi descărcat

Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic. Grecia intră în zona galbenă, Spania trece în zona roșie

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net