Grecia impune vaccinarea obligatorie anti-Covid a personalului medical şi reimpune restricţii

Ultima actualizare:

    Grecia are noi reguli pentru turiștii care intră în țară pe cale terestrăFoto: Shutterstock
Grecia are noi reguli pentru turiștii care intră în țară pe cale terestrăFoto: Shutterstock

Grecia, care se confruntă cu o intensificare a cazurilor de Covid-19, urmează să anunţe săptămâna viitoare obligativitatea vaccinării anumitor categoriiprofesionale, inclusiv a personalului medical, anunţă joi Guvernul.

Comitetul grec de bioetică recomanda săptămâna trecută vaccinarea obligatorie a personalului medical şi din aziluri, ca pe o „măsură de ultim recurs”, în funcţie de un calendar specific, în cazul în care eforturile din campania de vaccinare nu dau roade.

Grecia se confruntă cu o creștere a cazurilor de Covid-19

„Guvernul (...) dispune recomandarea Comitetului Naţional grec de Bioetică cu privire la vaccinarea obligatorie a unor grupuri profesionale specifice”, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, opurtătoare de cuvânt a Guvernului, Aristotelia Peloni.

Decizii în acest sens urmează să fie anunţate săptămâna viitoare, a precizat ea. Autorităţile elene au reimpus joi restricţii în restaurante, baruri şi discoteci - prin care nu mai autorizează ca clienţii să se aşeze la masă.

Abia 38% dintre grecii eligibili să fie vaccinaţi au fost vaccinaţăi cu două doze de vaccin împotriva Covid-19. Guvernul a anunţat măsuri de încurajarea vaccinării anticovid, constând în cecuri-cadou în vaoare de 150 de euro destinate tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani, cu speranţa de a vaccina 70% din populaţie până în toamnă, informează news.ro.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net