Grecia redeschide sezonul turistic. Condiții dacă vrei sa pleci în vacanță

Ultima actualizare:

    Grecia este una din tările europene dependente economic de turism
Grecia este una din tările europene dependente economic de turism

Grecia a anunțat că va redeschide sezonul turistic începând cu data de 14 mai. Însă doar anumite persoane își vor putea face vacanța aici. Iată ce condiții vor fi impuse!

Ministrul grec al turismului, Harry Theocharis, a anunțat că doar persoanele vaccinate împotriva Covid, cele care au un test negativ sau care au dobândit anticorpi după ce au fost infectate cu noul coronavirus vor putea să-și facă vacanța în Grecia în această vară.  „Turiştii sunt bineveniţi dacă înaintea călătoriei au fost vaccinaţi, ori au anticorpi, ori au fost testaţi negativ”' pentru COVID-19, a declarat oficialul grec, citat de Reuters. Chiar și așa , turiştii vor fi supuşi unor teste aleatorii, a mai adăugat el. 


    Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei, a declarat în nenumărate rânduri că dorește înființarea unui pașaport Covid în EuropaSursa foto: Wikipedia
Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei, a declarat în nenumărate rânduri că dorește înființarea unui pașaport Covid în EuropaSursa foto: Wikipedia

El a spus că Grecia este pregătită cu un protocol sanitar complet pentru vara acestui an și că își va deschide de la jumătatea lunii mai sezonul turistic de vară. Mesajul a fost transmis de la Atena pentru Târgul de Turism de la Berlin, transmite TheGuardian.

Grecia dorește introducerea pașaportului Covid

Grecia, dependentă economic de turism, militează pentru introducerea pașaportului în Uniunea Europeană pentru a salva sezonul turistic. În schimb, Germania și Franța se opun, arătând că s-ar introduce o formă de discriminare și ar încălca principiul voluntar al vaccinării.

„Pentru state precum Grecia, care sunt dependente de turism, este imperativ ca această problemă să fie rezolvată înainte de sezonul de vară", a scris premierul grec Kyriakos Mitsotakis într-o scrisoare adresată președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Un sfert din Produsul Intern Brut al Greciei vine din industria turistică, iar 2020 a dus la o scădere economică de 11,6% ca urmare a măsurilor restrictive impuse de pandemie.

Grecia a prezentat și un model al acestui posibil certificat de vaccinare. Un cod QR digital, care poate fi scanat ori de câte ori cineva intră în țară pe cale aeriană, maritimă sau feroviară. Varianta este, de altfel, testată deja alături de Cipru și Israel.

Comisia Europeană a anunţat că va prezenta pe 17 martie un pachet de măsuri axat pe desfăşurarea călătoriilor şi ridicarea restricţiilor impuse din cauza pandemiei în Uniunea Europeană, care va include şi o propunere privind „paşapoartele verzi digitale''.

Dacă va fi instituit, acest document digital va arăta dacă titularul său a fost sau nu vaccinat anti-COVID-19, rezultatele la testele de COVID-19 efectuate sau dacă a trecut printr-o infecţie cu noul coronavirus.

image
image
image
image
image
image
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net