Grecii s-au bătut cu poliţia din cauza imigranţilor

Ultima actualizare:

    Locuitorii din Kos nu mai vor imigranţi pe insula lorFoto: ekathimerini.com
Locuitorii din Kos nu mai vor imigranţi pe insula lorFoto: ekathimerini.com

Criza refugiaţilor a dus la confruntări pe insula elenă Kos, vineri (5 februarie), între agenţi de poliţie şi localnici care se opun construirii unui centru de înregistrare şi găzduire a imigranţilor, anunţă autorităţile locale.

Forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene pentru dispersarea protestatarilor, care se tem că turismul va fi afectat de construirea unui centru pentru refugiaţi.

"Circa 100 de persoane au încercat să pătrundă cu forţa pe şantierul de construcţie a centrului pentru extracomunitari şi am rispostat cu gaze lacrimogene", a transmis Poliţia de pe Insula Kos, potrivit site-ului ekathimerini.com.

Peste un milion de imigranţi din Orientul Mijlociu au intrat în Grecia în ultimul an, în drumul spre state occidentale ale Uniunii Europene, scrie Mediafax.

Grecia a anunţat că centrele speciale pentru înregistrarea şi cazarea imigranţilor clandestini vor deveni funcţionale în cel mult o săptămână.

Comisia Europeană a avertizat recent Grecia să riscă excluderea din Spaţiul Schengen dacă nu va remedia până în luna mai "deficienţele grave" în securizarea frontierei externe a Uniunii Europene.

image
image
image
image
image
image
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net