Guvernul Maia Sandu din Republica Moldova a căzut după o moțiune de cenzură

Ultima actualizare:

    Guvernul condus de Maia Sandu a căzut la cinci luni după învestirefoto: ogv.md
Guvernul condus de Maia Sandu a căzut la cinci luni după învestirefoto: ogv.md

O nouă criză în Republica Moldova! Guvernul Maia Sandu, învestit în urmă cu mai puțin de 5 luni, a picat, miercuri, prin moțiune de cenzură. Criza politică majoră de la Chișinău s-a declanșat după decizia Maiei Sandu de a modifica legea procuraturii, ea fiind criticată dur de socialiștii președintelui Igor Dodon.

Guvernul condus de Maia Sandu a picat, anunță presa de la Chișinău. Moțiunea de cenzură a fost susținută de deputații de la Partidul Socialiștilor și de la Partidul Democrat. Deputații Partidului Șor s-au abținut de la vot.

"Mi-aș fi dorit să facem mai multe pe reforma justiției. Aș fi vrut să avem adoptată legea justiție, dar nu există voință politică pentru lucruri serioase. Noi o să continuăm să muncim pentru oameni, să luptăm pe baricade și la Guvern, dacă ne-ar fi fost oferită această posibilitate. Acum trebuie să scăpăm de următoarea urgie care se conturează și încearcă să acapareze instituțiile statului. Noi suntem pentru reforma justiției și problema a fost că Igor Dodon și PSRM nu au susținut reforma justiției. Nu avem să discutăm altceva cu oameni care nu sprijină cea mai importantă reformă”, a declarat Maia Sandu, citată de Hotnews.

În cel mult 3 zile, Maia Sandu ar urma să prezinte preşedintelui Republicii Moldova demisia Guvernului

Cum a început criza politică de la Chișinău

Criza politică majoră de la Chișinău s-a declanșat după ce ministrul Justiției a anunțat că va anula concursul pentru funcția de procuror general, iar Maia Sandu a anunțat că Guvernul își asumă răspunderea pentru modificarea legii procuraturii, astfel încât premierul să fie cel care propune candidații la funcția de șef al Procuraturii Generale.

Pentru a rezolva situația, Maia Sandu a propus luni să trimită spre avizare Comisiei de la Veneția modificările la Legea Procuraturii, după ce socialiștii își vor retrage moțiunea de cenzură. Deputatul socialist Vasile Bolea a spus că PSRM nu acceptă propunerea Maiei Sandu.

Citește și:

Pro-rusul Igor Dodon este noul președinte al Moldovei

Traian Băsescu a rămas definitiv fără cetăţenia moldovenească

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net