Locuitorii din Wuhan, provincia chineză Hubei, au rămas traumatizaţi de COVID-19. Însă cel mai ”şifonat” a fost Zhou Xi, de 26 de ani, care a stat în carantină cinci luni şi care a fost scos recent cu macaraua şi dus la spital pentru că s-a îngrăşat enorm.


Epidemia care a izbucnit la începutul anului în oraşul Wuhan, provincia chineză Hubei, a făcut peste 440.000 de victime omeneşti şi a contaminat peste 8,12 milioane la nivel mondial. Tânărul Zhou Xi, de 26 de ani, a urmat cu stricteţe măsurile de izolare la domiciliu impuse de autorităţile chineze încă de la începutul lunii februarie. Nu a mai ieşit din casă şi a mâncat în continuu. Până la declanşarea epidemiei care a răpus 4.634 de oameni în China, Zhou îşi ţinea greutatea sub control făcând mişcare în parc. Cântărea 180 kg şi spera să slăbească cel puţin 50 kg până în vara anului acesta. Dar pandemia i-a dat planurile peste cap şi s-a îngrăşat cu 100 kg. La 1 iunie, a fost scos cu ajutorul unei macarale din casă şi dus la spitalul Universitar Central din Wuhan. Picioarele lui Zhou nu mai puteau face faţă greutăţii enorme. ”Nu am mai ieşit din casă din ianuarie. Am telefonat pentru ajutor şi am fost salvat greu”, a povestit Zhou în timpul întâlnirii cu directorul adjunct al spitalului Li Zhen.

Bărbatul are probleme cu respirația din cauza greutății

detaliu-front-chinez.jpg

Abia după 10 zile doctorii au reuşit să îl stabilizeze

detaliu2-front-chinez.jpg

Zhou Xi va rămâne în spital şi, după ce slăbeşte 85 kg, va suferi o operaţie de micşorare de stomac

 

Din cauza greutăţii, tânărul de 26 de ani nu poate dormi, are probleme de respiraţie şi când a fost internat la Urgenţe inima abia îi mai bătea. Viaţa lui a fost în pericol şi abia la 11 iunie doctorii au reuşit să îl stabilizeze. Obezitatea morbidă de care suferă Zhou este cauzată de factori genetici, dar doctorul Li Zhen speră ca după ce pacientul mai slăbeşte 85 kg să îi facă o operaţie de micşorare de stomac. ”Dacă ar mai fi rămas în carantină încă o săptămână, Zhou ar fi murit pentru că organismul lui a fost împins la maximum. El a pierdut lupta cu kilogramele şi a fost cât pe ce să fie răpus de obezitate”, a declarat doctorul.

 
 
Loading...