Igor Dodon, despre interdicția României față de vicepremierul rus „Vor război”

Ultima actualizare:

    Igor Dodon a reacționat violent față de România după incidentul cu vicepremierul rusFoto: arhivă personală
Igor Dodon a reacționat violent față de România după incidentul cu vicepremierul rusFoto: arhivă personală

La scurt timp după ce România a interzis vicepremierului rus să traverseze spațiul aerian românesc, Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, a avut o reacție neașteptată la adresa României, într-o conferință de presă.

Aliat al Federației Ruse și simpatizant al politicii sale externe, Dodon nu a putut rata ocazia de a critica decizia autorităților române. De această dată, a făcut-o într-un mod imprudent de amenințător:

"Ei vor conflict, vor război aici. Majoritatea parlamentară de la Chișinău s-a implicat în acest joc geopolitic murdar care nu are nicio legătură cu interesele Moldovei. E o majoritare unionistă, pro-NATO. Le spun că totul se schimbă, totul e trecător. Acum suferă moldovenii, oamenii simpli, și aici, și în Rusia. Blocarea zborului spre Chișinău e treaba internă a României. Am vorbit cu domnul Rogozin. În avion erau sute de moldoveni, cu copii mici, care veneau acasă. De ce ați făcut asta? De ce ați ținut în aer sute de cetățeni ai Moldovei, copii mici, care plângeau 3-4 ore în avion, nu știau ce se întâmplă. Cum se explică că cetățenii altui stat, românii, unioniștii, deputat din România, blochează aeroportul din Chișinău? Cum ar fi dacă un deputat rus ar face asta?", a declarat Igor Dodon, conform Știri pe surse.

Autoritățile române au interzis vineri, 28 iulie, aeronavei în care se afla Dmitri Rogozin, vicepremierul Rusiei, să traverseze spațiul aerian al României. Oficialul rus urma să facă o vizită la Chișinău și apoi, să aterizeze în Transnistria. Ca urmare a incidentului, Rogozin a răbufnit: „Autoritățile române au pus în pericol viața pasagerilor zborului S7. Femei și copii. Combustibilul a fost suficient doar până la Minsk (Belarus, n.r.). așteptați-vă la un răspuns, nemernicilor!”, a scris Rogozin pe contul său de Twitter.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net