Armata siriană a reuşit, după lupte care au durat patru luni, să elibereze oraşul Raqqa de sub ocupaţia ISIS. Oraşul a fost capitala "califatului" din 2014 şi s-a aflat sub conducerea Statului Islamic pentru trei ani şi jumătate. Imaginile surprinse după victoria siriană sunt cu adevărat cutremurătoare: Raqqa a ajuns tot numai ruine, iar monumentele din oraş au fost complet distruse.


Forţele democrate siriene, o coaliţie susţinută de Statele Unite, au anunţat marţi că operaţiunile militare din Raqqa  s-au încheiat şi că trupele lor au control total asupra oraşului, potrivit dailymail.co.uk. 

Vineri, coaliţia va susţine o conferinţă de presă în Raqqa. Conform unui purtator de cuvânt, 98% din oraş e eliberat de sub terorişti, dar câţiva mai rămân în zone mici din est. 

 • Raqqa a fost timp de trei ani şi jumătate capitala ISIS
  foto: EPA
 • Raqqa a fost recucerit după lupte care au durat 4 luni
  foto: EPA
 • Raqqa a fost distrus în totalitate după luptele grele
  foto: EPA
 • Mare parte a populaţiei a fugit din oraş, iar pentru cei rămaşi a fost foarte greu
  foto: EPA
 • Piaţeta Al-Na'im era folosită de ISIS pentru execuţiile publice
  foto: EPA
1/5

Lunga bătălie a lăsat semne adânci în oraş: majoritatea clădirilor a fost distrusă. Mare parte a populaţiei a fugit din Raqqa, în tabere aflate în zonă. Cei care au rămas au îndurat condiţii grele, fără apă, mâncare, asistenţă medicală şi curent electric.  

 
 
Loading...