Capitala Uniunii Europene a fost zguduită de terorism, marți (22 martie). Două explozii puternice au avut loc la aeroportul Zaventem din Bruxelles. Toate zborurile au fost anulate sau deviate. Alte patru explozii au avut loc la metroul din Bruxelles. Toate stațiile de metrou din capitala belgiană au fost închise.


Terorismul a lovit din nou în inima Europei. Presa belgiană vorbește despre cel puțin 13 morți și 30 de răniți, în urma celor două explozii de la aeroportul Zaventem din Bruxelles. Ar fi fost vorba despre un atac sinucigaș, însă informația nu a fost confirmată oficial.

La puțin timp după deflagrațiile de la aeroport, în Bruxelles au mai avut loc patru explozii la metrou, în apropierea instituțiilor UE: Comisia Europeană și Consiliul European. Presa belgiană susține că au murit zeci de persoane, în urma deflagrațiilor care au avut loc între stațiile de metrou Maelbeek și Arts-loi.

Este stare de alertă în Bruxelles și a fost activat planul de catastrofă regională.  Metroul, aeroportul, chiar și muzeele din capitala belgiană au fost închise. Au fost luate măsuri speciale de securitate în mai multe state europene. Este stare de alertă pe aeroporturile din Marea Britanie, Franța și Germania.

Imagini dramatice cu aeroportul din Bruxelles

 • bruxelles explozii aeroport
  Două explozii puternice au avut loc, în urmă cu puțin timp, pe aeroportul din Bruxelles
  Foto: Twitter
 • bruxelles explozii aeroport
  Presa belgiană vorbește de zeci de morți și răniți
  Foto: Twitter
 • bruxelles explozii aeroport
  Oamenii au fost evacuați
  Foto: Twitter
 • bruxelles explozii aeroport
  Potrivit presei din Belgia, 11 oameni au murit, iar 25 au fost răniți
  Foto: Twitter
 • bruxelles explozii aeroport
  Momente de panică pe aeroportul din Bruxelles
  Foto: Twitter
1/5
 
 
Loading...