Imagini șocante cu atacul și explozia din Kabul unde a decedat un român

Ultima actualizare:

    Imagini șocante cu atacul de la KabulFoto AFP
Imagini șocante cu atacul de la KabulFoto AFP

Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit în urma unui atac terorist care a vizat campusul în care se află ambasada României.

Atentatul care a vizat Ambasada României din Kabul a fost revendicat de talibani, care ar fi pătrus acolo cu ajutor din interior, susțin experții. Un agent de securitate român a murit, iar altul a fost grav rănit, iar sediul ambasadei este distrus complet, potrivit digi24.ro.

Atacul a avut loc în noaptea de luni spre marți, dar informațiile despre tragedie au venit cu întârziere, după aproape 24 de ore de la uriașa explozie care le-a permis teroriștilor să intre în complex și să deschidă focul. Aproape o noapte întreagă s-au purtat lupte între talibani și agenții de securitate.

Un vehicul a explodat în apropierea unei clădiri folosite de organizațiile internaționale, iar în urma deflagrației și-au pierdut viața 16 oameni și alți 120 au fost răniți, potrivit Digi 24. Atacul a vizat cu precădere Ambasada României și a durat câteva ore, talibanii pătrunzând in interiorul imobilului și trăgând și focuri la întâmplare. Clădirea care a fost atacată este distrusă în proporție de 80%. 

„În cursul nopții de 2 spre 3 septembrie 2019, în cadrul campusului în care își desfășoară activitatea Ambasada României la Kabul a avut loc un atac terorist îndreptat împotriva cetățenilor străini. În urma atacului, un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit. Cetățeanul român rănit urmează să fie transferat cât de curând posibil în Europa, în funcție de evoluția stării de sănătate, pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate”, transmite MAE în comunicatul de presă.

Reacția președintelui Klaus Iohannis cu privire la atacul talibanilor

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi,3 septembrie, un mesaj de condoleanţe în urma atacului terorist comis la Kabul, Afganistan, soldat cu moartea unui reprezentant al misiunii diplomatice a României şi rănirea gravă a altui cetăţean român, anunţă Administraţia Prezidenţială.

"Condamn cu fermitate atacul terorist laş care, din păcate, a pus capăt vieţii unui cetăţean român şi a rănit grav un alt cetăţean român din cadrul Ambasadei României la Kabul", a scris Iohannis, în mesaj. El a transmis condoleanţe familiei îndoliate şi i-a urat însănătoşire grabnică cetăţeanului român rănit în acelaşi atentat. "Reiterez angajamentul nostru profund pentru combaterea terorismului la nivel internaţional", a adăugat Iohannis.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net