Imagini șocante. Refugiați, îmbulzindu-se pentru a primi lemne de foc

Ultima actualizare:

    Imigranții blocați la granița dintre Grecia și Macedonia sunt într-o situație disperatăFoto Getty
Imigranții blocați la granița dintre Grecia și Macedonia sunt într-o situație disperatăFoto Getty

Zeci de mii de refugiați continuă să fie blocați la granița Greciei și se anunță venirea a încă 100.000, până la sfârșitul lunii martie. Turciei i se cere să treacă la deportarea celor care nu au statut de refugiați. Imagini emoționante îi surprind pe refugiați cum se îmbulzesc și se aruncă peste grămezile de lemne pentru a apuca măcar câteva bucăți.

Grecia se confruntă în momentul de față cu un număr de 30.000 de imigranți blocați la granița cu Macedonia, iar alți 100.000 de refugiați vor sosi până la sfârșitul lunii martie, relatează Daily Mail. La summit-ul care va avea loc luni, 7 martie, Turciei i se va cere să recurgă la deportarea celor care nu au statut de refugiați.

Având în vedere că Macedonia nu este membră a Uniunii Europene, aceasta nu permite accesul decât a câtorva imigranți pe zi. Situația celor respinși devine din ce în ce mai disperată. Mai mult decât atât, autoritățile macedonene îngăduie accesul doar refugiaților care provin din orașe aflate în război în Orientul Mijlociu.

Macedonia nu permite accesul decât câtorva migranți pe zi
Macedonia nu permite accesul decât câtorva migranți pe zi

Liderii Uniunii Europene se văd nevoiți să facă presiuni asupra prim-ministrului turc, Ahmet Davutoglu, să îi deporteze pe cei care nu sunt refugiați. Turcia este un punct cheie pe unde pătrund cei mai mulți imigranți, iar din această cauză, situația Greciei devine tot mai disperată. De asemenea, trecerea dinspre Turcia către insulele grecești pe mare este foarte periculoasă. Numeroși refugiați și-au pierdut recent viața în încercarea de a trece Marea Egee cu barca. Doar 15 persoane au fost salvate după ce barca s-a scufundat.

Camioanele nu le pot transporta refugiaților suficiente lemne de foc pentru a-și încălzi adăposturile impovizate. Imigranții se îmbulzesc și înconjoară camioanele care sunt golite imediat, dar multe familii nu apucă să ia decât câteva lemne.

Imigranții se îmbulzesc pentru a lua măcar o bucată din lemnele aduse de camioane
Imigranții se îmbulzesc pentru a lua măcar o bucată din lemnele aduse de camioane

Având în vedere că primăvara a început deja să se instaleze, iar vremea se încălzește, Uniunea Europeană se așteaptă la un nou val de imigranți.

Numeroși imigranți se îndreaptă spre Trucia:

Apreciază cu un like pagina noastra de Facebook daca ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net