Imagini spectaculoase cu erupţia puternică a Vulcanului de Foc din Guatemala

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Vulcanul de Foc din Guatemala, situat între departamentele Escuintla, Chimaltenango și Sacatepequez, a intrat în acest sfârșit de săptămână într-o puternică fază de erupție, cu trâmbe de cenușă proiectate până la 15 kilometri în atmosferă.

Potrivit Institutului Național de Seismologie, Vulcanologie, Meteorologie și Hidrologie (Insivumeh) activitatea colosului, situat la 50 de kilometri vest de capitala guatemaleză a generat căderea de particule de cenușă în localitățile Panimaché și Morelia, printre alte zone.Vulcanul a intrat într-o etapă de intensă activitate cu explozii moderate și puternice, notează Insivumeh, scrie Agerpres.

Institutul a recomandat Aeronauticii Civile să adopte măsuri de precauție privind traficul aerian în zonă din cauza norilor de cenușă. Autoritățile de protecție civilă nu au raportat deocamdată pagube produse de activitatea Vulcanului de Foc, cel mai activ dintre cei 32 existenți în Guatemala.

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net