Încă o explozie în Kabul, lângă cartierul general NATO. Un militar român a murit

Ultima actualizare:

    Explozia a avut loc joi dimineaţafoto: Twitter
Explozia a avut loc joi dimineaţafoto: Twitter

O explozie puternică s-a produs joi în centrul capitalei afgane Kabul, în apropierea cartierului general al NATO şi a unor birouri guvernamentale, între care principalul serviciu de informaţii afgan, informează dpa şi EFE.

UPDATE: Un alt militar român a fost ucis în atacul de azi. Premierul Viorica Dăncilă a transmis condoleanţe familiei. 

"Condoleanțe familiei soldatului român căzut astăzi la Kabul și tuturor celor care au pierdut pe cineva. Este încă o tragedie, încă un eveniment cumplit care ne îndurerează, ne zdruncină, dar ne și obligă, în egală măsură, să continuăm să condamnăm și să luptăm cu toate forțele împotriva terorismului, acest flagel menit să semene ură și teamă.

Sunt cu sufletul alături de cei aflați în durere și reiterez ferm sprijinul Guvernului României pentru acțiunile de instaurare a păcii și stabilității în Afganistan", a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

Militanţii talibani au revendicat responsabilitatea pentru atentatul sinucigaş cu maşină-capcană din Kabul care a vizat un punct de control din apropierea cartierului general al misiunii Resolute Support a NATO şi care s-a soldat cu cel puţin 5 morţi şi 35 de răniţi. Sediul agenţiei de spionaj afgane a fost ţinta atacului şi că explozia s-a produs când un convoi de forţe străine trecea prin zonă.

Explozia a fost provocată de un atacator sinucigaş care s-a aruncat în aer, potrivit Agerpres. Deflagraţia a avut loc la ora locală 10:10 (07:30 ora României) în cartierul Shash Darak, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Nasrat Rahimi, care a adăugat că ţinta atacului nu este clară. "Ambulanţe şi echipe de salvare se îndreaptă către locul exploziei'', a informat Rahimi, notează digi24.ro.

Cartierul Shash-Darak, situat în centrul capitalei afgane, este protejat de numeroase checkpointuri şi găzduieşte şi sediul NDS, serviciile secrete afgane.

Al doilea atac într-o săptămână, după cel de la Ambasada României

Atacul - care momentan nu a fost revendicat - se produce în plin proces de negocieri între SUA şi talibani, dar şi după un atentat care a avut loc pe 2 septembrie, în urma căruia Ambasada României de la Kabul a fost distrusă aproapte complet, iar un român a fost ucis. Potrivit MAE, atentatul nu a vizat în special Ambasada României, ci toată zona Green Village din capitala Afganistanului, un cartier atacat des de teroriști. Acolo se află concentrate mai multe sedii ale unor reprezentanțe diplomatice dar și ale unor mari firme de securitate occidentale

image
image
image
image
image
image
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net