Nunta regală dintre Prințul Harry și Meghan Markle, ce tocmai a avut loc, a reușit să țină mii de oameni cu sufletul la gură, în timp ce urmăreau frumoasa ceremonie, din fața micilor ecrane. Însă, nici bine nu s-a terminat evenimentul, că specialiștii deja au început să observe anumite alegeri făcute de cei doi miri, care se presupune că nu ar fi respectat tradițiile regale.


Prințul Harry a fost ținta acestor observații, deoarece a reușit să încalce o tradiție care a fost respectată de către bărbații Casei Regale, timp de 125 de ani, conform DailyMail. Harry s-a afișat la nunta sa cu actrița Meghan Markle, purtând o uniformă militară, pe care a accesorizat-o, din păcate, cu o podoabă facială. Este cunoscut faptul că Armata Britanică nu le permite celor înrolați să poarte barbă, decât în situații excepționale. Cum Harry a făcut parte la un momentdat din echipa forțelor militare britanice, era de așteptat, ca în semn de respect pentru regulile stricte ale Armatei, să se bărbierească. Nu este prima abatere de acest gen a Prințului, acesta nedorind să renunțe la părul facial atunci când decidea să poarte uniforma militară, spre nemulțumirea forțelor armate.

harry_si_william1.jpg

Ambii Prinți au purtat uniforme militare „Blues and Royals”, la nunta regală din 19 mai
Foto:Getty

Potrivit unor informații oficiale însă, Harry s-ar fi gândit la acest aspect înainte de marele eveniment, cerând permisiunea Reginei Elisabeta a II-a, pentru a putea purta uniforma în cadrul nunții regale. Totuși, din declarația oferită de Palatul Kesington, nu reiese că Suverana și-ar fi dat acordul și pentru purtarea simultană a podoabei faciale a Prințului. „Majestatea Sa Regina i-a dat acordul Prințului Harry să poarte uniforma personală, la nunta regală”, au transmis oficialii Palatului.

harry_si_william.jpg

Harry a purtat simultan uniforma militară și barba, încălcând tradiția și (posibil) regulile Armatei
Foto: Getty

Istoricul Hugo Vickers a declarat că este posibil ca permisiunea să fi înglobat și purtarea bărbii, dat fiind faptul că Harry nu mai face parte, în prezent, din Armată. Chiar și așa, Harry a fost o apariție rară la propria sa nuntă, deoarece, conform tradiției, bărbații Casei Regale obișnuiesc să renunțe la barbă, atunci când se afișează la ceremonia de căsătorie. Niciun actual suveran britanic nu a avut păr facial în ziua nunții, excepție fiind totuși bunicul Reginei Elisabeta a II-a, George al V-lea, care nu s-a bărbierit, atunci când s-a căsătorit cu Mary de Teck, în 1893.

harry_si_meghan.jpg

Harry s-a căsătorit cu Meghan Markle în data de 19 mai, la Castelul Windsor
Foto: Getty

Istoricul a continuat: „Teoretic, Armatei nu prea îi convine atunci când ( Prințul Harry n.r)  poartă costumul, având barbă.” De aceea, la un eveniment al armatei, Sovereign's Parade, organizat la Academia Regală Militară, Harry s-a prezentat într-un costum, renunțând la uniformă.

„De cealaltă parte, dacă stăm să ne gândim, Regele George al V-lea a fost Ofițer Naval și Feldmareșal, și totuși, a purtat barbă la nunta sa, în timp ce avea uniformă militară”, a mai explicat Vickers. Atât Prințul Harry, cât și fratele său, Prințul William, au purtat la nunta regală, din 19 mai, uniformele militare „Blues and Royals”. Ducele de Cambrigde însă, care a fost și cavalerul de onoare al lui Harry, a respectat tradiția, bărbierindu-se.

 

 

 

 

 
 
Loading...