Incendiu de proporții la un spital Covid-19 din Irak. 52 de persoane au murit

Ultima actualizare:

    Incendiul s-ar fi declanșat din cauza unui tub de oxigen Sursă foto: Captură video
Incendiul s-ar fi declanșat din cauza unui tub de oxigen Sursă foto: Captură video

Cel puţin 52 de persoane au murit, iar alte 22 au fost rănite, în urma unui incendiu cel mai probabil cauzat de explozia unui tub de oxigen, la un spital Covid-19 din Nassiriyah, în sudul Irakului.

Haydar al-Zamili, purtătorul de cuvânt al autorităţii locale de sănătate, a declarat, marţi dimineaţă, că 52 de cadavre au fost recuperate şi alte 22 de persoane au fost rănite.

"Victimele au murit de arsuri şi căutările continuă", a spus el, menţionând că există temeri că victime ar putea fi încă prinse în interiorul clădirii. Secţia care a ars dispunea de 70 de paturi. 

Premierul Mustafa al-Kadhimi a avut întâlniri urgente cu miniştri şi a dispus suspendarea şi arestarea managerilor de sănătate şi apărare civilă din Nassiriya, a declarat biroul său într-un comunicat. Managerul spitalului a fost, de asemenea, suspendat şi s-a dispus arestarea acestuia, relatează News.ro.

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net