A început haosul: lumea nu mai vrea să stea în case. Mii de oameni protestează împotriva restricțiilor

Ultima actualizare:
Ruşii au luat cu asalt Palatul  de Justiție cerând ridicarea  regimului de izolare în case
Ruşii au luat cu asalt Palatul de Justiție cerând ridicarea regimului de izolare în case

Haos la nivel mondial! Regulile stricte adoptate de autorităţile din toate cele 210 ţări şi teritorii afectate de epidemia de COVID-19 au creat nemulţumiri masive. În ultimele zile, oamenii au ieşit din case cerând încetarea ”arestului la domiciliu”.

Mii de americani au protestat cu măştile pe faţă şi armele în mână, luni şi marţi, în Pennsylvania, Missouri, Carolina de Nord şi Alabama. Asta în condiţiile în care bilanţul îmbolnăvirilor de COVID-19 din SUA a depăşit 800.000 şi cel al deceselor e de peste 40.000. Regulile de izolare la domiciliu au fost impuse în SUA progresiv, în mai multe state, începând cu 14 martie.

Poliția a folosit gaze  lacrimogene împotriva  manifestanților din New Delhi
Poliția a folosit gaze lacrimogene împotriva manifestanților din New Delhi

Luni, mii de ruşi au protestat în faţa Palatului de Justiţie, din Piaţa Svobodi, şi au cerut ridicarea regimului de carantină.

Brazilienii nu vor să mai  stea închişi în case
Brazilienii nu vor să mai stea închişi în case

În New Delhi, India, poliţia a fost nevoită să folosească tunurile cu apă şi gazele lacrimogene pentru a opri mulţimea nemulţumită de carantina impusă de premierul Narendra Modi din 24 martie până la 3 mai. În suburbiile Parisului zeci de maşini au fost incendiate duminică şi luni noaptea, mai mulţi protestatari fiind arestaţi de forţele de ordine.


    Brazilienii nu vor să mai  stea închişi în case
Brazilienii nu vor să mai stea închişi în case

În Brazilia au avut loc ciocniri între poliţie şi manifestanţi în Rio de Janeiro şi Sao Paulo, iar preşedintele Jair Bolsonaro, ca şi omologul său american, Donald Trump, a coalizat cu manifestanţii. Argumentele celor doi lideri sunt legate de salvarea economiei. În Johannesburg, Africa de Sud, au avut loc ciocniri între manifestanţi şi poliţie din cauza interdicţiei de a mai părăsi locuinţele.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net