Incredibil! Cum se poate ca acele numere să fie egale între ele?

Ultima actualizare:

    Aceste egalități par a fi absurde, însă există o explicație!
Aceste egalități par a fi absurde, însă există o explicație!

Problema este simplă. De-o parte și de alta a semnului „=” există două rânduri verticale de numere. Totuși, semnul matematic sugerează că acestea ar fi egale între ele, însă acest lucru pare imposibil. Cum se poate ca, de exemplu, 16 să fie echivalent cu 75.

Cu toate acestea, logica problemei din imagini este perfect posibilă dacă reușești să găsești o anumită metodă de calcul. Nu este deloc greu, exercițiul matematic este de complexitate scăzută, iar orice elev din clasa a treia l-ar putea rezolva rapid și simplu. Cheia este să te gândești la operațiile de bază, adunarea și scăderea. E simplu odată ce primești acest indiciu. Ai reușit să afli răspunsul corect? Dacă nu, atunci află că 16 = 75 pentru că  1 + 6 = 7, deci prima cifră, iar 6 – 1 = 5, adică cea de-a doua cifră. Același principiu trebuie folosit și pentru rezolvarea cerinței: 19 = 1 + 9 = 10, 9 – 1 = 8. Astfel, soluția este 208.

image
image
image
image
image
image
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net