Incredibil! I-a întors copilul în burtă cu mâinile goale VIDEO

Ultima actualizare:

    Femeia gravidă a încercat numeroase metode de a-și convinge bebelușul să se întoarcă singur cu capul în josFoto: Hepta
Femeia gravidă a încercat numeroase metode de a-și convinge bebelușul să se întoarcă singur cu capul în josFoto: Hepta

Un medic australian a reușit să întoarcă un bebeluș în burta mamei, cu capul în jos, astfel încât femeia să poată naște natural.

Christy Rojas, originară din California, SUA, s-a mutat în Sydney, Australia, împreună cu soțul său, Manu și fiul lor, Luca, informează Daily Mail.

Bebelușul s-a întors la a treia încercare

În timpul celei de-a doua sarcini, mai exact în săptămâna 28, ea a descoperit că fătul se află într-o poziție delicată, care nu permite nașterea naturală. Pentru că și-a dorit foarte mult să nască acasă, nu într-un spital, ea a încercat toate metodele posibile de a-l determina pe cel mic să se întoarcă cu capul în jos, astfel încât să nu existe niciun risc și să nu fie nevoită să recurgă la cezariană. "La 32 de săptămâni am devenit mai îngrijorată pentru că doream să nasc acasă. Am încercat diverse tehnici pentru a-l determina să se întoarcă singur", a mărturisit ea. Însă nici una dintre ele nu a funcționat, așa că femeia a decis să încerce metoda VCE (versiunea cefalică externă), în care medicul obstetrician întoarce bebelușul prin apăsare blândă pe abdomenul mamei, fiind în același timp ghidat de ecograf.

Christy a luat legătura cu medicul Andrew Bisits, specializat în această tehnică, care la 37 de săptămâni i-a întors copilul cu capul în jos, cu mâinile goale, în timp ce femeia vorbea cu cel mic. "Au fost două tentative de a-l întoarce, după cum vedeți în videoclip. Apoi, a treia oară m-a rugat să vorbesc cu bebelușul și, imediat cum am făcut asta, Matisse s-a răsucit. A fost o ușurare foarte mare", a declarat ea.

Ce este VCE (versiunea cefalică externă)

Tehnica VCE constă în apăsarea blândă pe abdomenul mamei până ce copul se întoarce cu capul în jos
Tehnica VCE constă în apăsarea blândă pe abdomenul mamei până ce copul se întoarce cu capul în jos

În timpul tehnicii VCE (versiunea cefalică externă), starea fătului trebuie monitorizată continuu de către medic, pentru a se asigura că nu se comprimă accidental cordonul ombilicat şi nici placenta nu este deranjată. Procedura este cel mai bine practicată la spital, înainte începerii travaliului sau foarte devreme în travaliu, când uterul este încă relativ relaxat. Cu cât este, de fapt, uterul mai relaxat, cu atât mai probabil este că VCE să fie încununată de succes. Metoda VCE trebuie efectuată doar de un medic obstetrician care a fost antrenat special pentru asta și care este pregătit să facă o cezariană de urgenţă dacă apare vreo problema. Rata de succes a acestei tehnici este de peste 50%.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net