Președintele Statelor Unite, Barack Obama, a făcut recent o vizită la Institutul Corecțional Federal El Reno din Oklahoma pentru a vedea care sunt problemele pe care le întâmpină justiția americană. A fost pentru prima dată când un președinte a vizitat o închisoare americană. Pentru a completa inițiativa, șapte cetățeni americani au realizat un studiu, oferindu-se voluntari să intre la închisoare pentru două luni. Ei au dorit să înțeleagă mai bine problema criminalității și a sistemului judiciar.


Astfel, șapte voluntari americani, care nu au comis nicio crimă, s-au oferit să intre la închisoarea Clark County pentru 60 de zile, relatează ViralNova.com. Atât colegii de celule, cât și gardienii au crezut că cei șapte bărbați sunt de fapt condamnați.

Studiul este menit să ofere dovezi din interiorul închisorii despre problemele întâmpinate în lupta contra criminalității și cum pot fi îmbunătățite condițiile de aici. În perioada pe care au petrecut-o după gratii, voluntarii au fost supuși la violență fizică extremă și la agresiuni sexuale.

desktop-1457981633.png.jpg

voluntari inchisoare
Voluntarii au fost supuși la violență fizică extremă și la agresiuni sexuale
Foto Youtube

Între deținuți s-a creat o adevărată ierarhie, nou-veniții fiind nevoiți să le ofere mâncarea celor care se află în închisoare de mai mult timp pentru a avea dreptul de a folosi toaletele. Gardienii spun că nu știau că se petreceau astfel de lucruri în spatele gratiilor.

desktop-1457981626.png.jpg

voluntari inchisoare
Pe baza acestui studiu a fost realizat un film documentar
Foto Youtube

Pe baza acestui studiu a fost realizat un film documentar ("60 Days In") care a ajutat autoritățile să ia măsuri în privința unor asemenea probleme, inclusiv în ceea ce privește pătrunderea de droguri în interiorul închisorii. În momentul actual, în centrele de detenție americane se află în jur de 2,2 milioane de persoane. Cei mai mulți dintre deținuți sunt condamnați pentru infracțiuni non-violente. De asemenea, unul din nouă deținuți este de culoare și au vârste cuprinse între 20 și 34 de ani.

 

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook daca ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

Loading...