Ce destin crud! O tânără de 24 de ani din comuna bistriţeană Rodna a văzut moartea cu ochii în iunie 2017, când localul din Paris unde muncea a fost incendiat cu un cocteil Molotov. Cu arsuri pe tot corpul, Lidia Pop a stat patru luni în spital. Fata a aflat, şocată, că n-a fost vorba despre un atac terorist, ci despre unul personal, care a avut legătură cu frumuseţea sa.


Lidia Pop n-o să uite niciodată ziua de 11 iunie 2017, când localul românesc din Paris în care lucra a fost zguduit de o explozie. Presa franceză scria că deflagraţia a avut loc la ora 20.30 şi că a fost cauzată de un cocteil Molotov, care a fost aruncat în interiorul localului. Trei români au fost grav răniţi, iar şase poliţişti care au intervenit au suferit arsuri. Organismul uneia dintre chelneriţele românce n-a rezistat şi a cedat câteva luni mai târziu.    

6-act-2-facsimil-2col.jpg

Publicaţia “Le Parisien” a scris pe larg despre explozia de la restaurant

Printre cei răniţi s-a numărat şi Lidia, o bistriţeancă frumoasă ca un înger, din comuna Rodna. Tânăra de 24 de ani muncea în restaurant de puţină vreme, intenţionând să adune bani pentru a-şi deschide un salon de cosmetică în Rodna. La aproape un an de la explozie, Lidia şi-a spus povestea pe blog-ul ralucajensen.blogg.se. „Fredonam versurile unei melodii, când trei persoane cu cagule au intrat în restaurant şi au aruncat cu benzină. Am ţipat şi am vrut să ies afară, dar mi-am amintit că prietena mea era în baie. Ea, intrând în panică, a început să plângă şi să îmi spună că vom muri. Într-o secundă, prietena mea a descuiat uşa şi a luat-o la fugă, moment în care focul şi-a făcut apariţia. Am fugit după ea”, rememorează tânăra calvarul din 2017.    

 

«Era considerat cel mai periculos om»

Lidia îşi aminteşte apoi că în jurul său erau mulţi oameni, că îşi privea picioarele arse şi că nu simţea nici o durere.  “«Mor!» a fost ultimul meu cuvânt”, adaugă Lidia. Deşi medicii erau rezervaţi cu privire la şansele de supravieţuire, după patru luni de spitalizare a fost externată şi s-a întors în România. “O lună n-am putut să vorbesc, două luni n-am avut voie să beau şi să mănânc. Toate îmi erau date doar prin perfuzii. Durerile îmi erau ameliorate cu morfină”, povesteşte bistriţeanca.   

Motivul atacului? În prima fază, presa pariziană scria despre un atac terorist, dar adevărul a fost altul. Cel care ar fi pus la cale totul ar fi fost bodyguardul localului, care s-a răzbunat pe bistriţeancă din cauza refuzurilor de a-i accepta avansurile. Ea s-ar fi plâns şi patronilor că e agasată. „M-a sunat avocata să-mi spună că au fost prinşi patru băieţi şi negrul care era bodyguard-ul restaurantului. Se pare că el a pus totul la cale. Era considerat cel mai periculos om şi făcea trafic de droguri”, încheie tânăra mutilată.  

 
 
Loading...
Citeste tot despre: