Insula miliardarului, făcută praf de uragan

Ultima actualizare:

    După: Copacii  şi clădirile au fost puse  la pământfotografii: epa
După: Copacii şi clădirile au fost puse la pământfotografii: epa

Una dintre cele mai exclusiviste staţiuni din lume a fost complet devastată! Paradisul de pe insula Necker a miliardarului Richard Branson a fost făcut praf, recent, de uraganul Irma. Au rămas doar ruine.

Miliardarul Richard Branson (67 de ani), fondatorul grupului Virgin Group, un conglomerat britanic cu tot felul de afaceri, de la media la turism şi sănătate, a dat publicităţii fotografii ale distrugerilor de pe insula sa, situată în arhipelagul Insulelor Virgine din Marea Carabilor.


    Înainte: Era o staţiune de lux
Înainte: Era o staţiune de lux

După ce a fost lovită în plin de uraganul Irma, în noaptea de 6 septembrie, pe când avea categoria maximă 5, staţiunea sa de vis a fost pusă la pământ. Clădirile elegante, plajele cu nisip auriu, piscinele, terenurile de tenis şi heliportul sunt complet sfârtecate şi amestecate cu moloz.

Staţiunea, evaluată la 1,2 miliarde $

Palmierii au fost  smulşi din pământ. Excentricul magnat şi angajaţii săi au scăpat cu viaţă ascunşi în pivniţă, care este un adevărat buncăr de beton. “Nu am mai văzut niciodată aşa ceva”, a spus el, şocat de puterea de distrugere a uraganului. Branson, care are o avere de 5 miliarde de dolari, spune că a cheltuit 1,2 miliarde de dolari pentru construirea staţiunii ce se întindea pe colinele ce ofereau privelişti de îţi tăiau răsuflarea spre insulele din jur. Branson a cumpărat insula cu o suprafaţă de 30 de hectare pe când avea 28 de ani. La acea vreme era nelocuită şi l-a costat 180.000 dolari. A construit aici un complex de clădiri de lux, între care se afla un Templu al iubirii şi o vilă principală cu 9 dormitoare, fiecare dotată cu baie, care putea găzdui până la 34 de oaspeţi. Întreaga insulă putea să fie închiriată pentru 60.000 dolari pe noapte. Aici şi-au făcut vacanţa capete încoronate şi numeroase vedete, cum ar fi prinţesa Diana şi alţi membri ai familiei regale britanice, Naomi Campbell, Kate Moss, Kate Winslet, Nelson Mandela, Tony Blair, Kevin Costner, Mariah Carey, Paul McCarney, Robert de Niro.

simeon stalpnicul png

De-a lungul vremii au apărut poveşti despre orgiile de pe insulă, unde însuşi Branson ar fi atras fete singure pentru oaspeţii lui, cărora obişnuia să le arate fundul. Cuibuşorul petrecerilor deocheate a mai fost distrus în 2011, în urma unui incendiu de proporţii provocat de un fulger. 

Catastrofă naturală în Florida

simeon stalpnicul png

Vânturile îngrozitoare şi ploaia abundentă cu care Irma a lovit statul Florida din SUA au lăsat 5,7 milioane de oameni fără electricitate. În oraşele Miami şi Naples nivelul apei a ajuns la 5 metri, punând în pericol viaţa celor aflaţi în adăposturile subterane. Locuitorii au rămas fără apă şi fără alimente. Preşedintele Donald Trump a declarat stare de catastrofă naturală. Cel mai puternic uragan care s-a format în Atlantic a ucis cel puţin 30 de persoane. Ieri, începuse să-şi piardă din putere, devenind doar furtună tropicală, însă vânturile sale suflau în continuare cu 110 km/h şi se îndreptau spre oraşul Tampa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net