Insula Skorpios, transformată în destinație de lux. Aici s-au iubit Jackie Kennedy și Aristotel Onassis

Ultima actualizare:

    Turiștii se vor putea caza pe insula Skorpios începând din vara anului 2024foto: Shutterstock
Turiștii se vor putea caza pe insula Skorpios începând din vara anului 2024foto: Shutterstock

Paradisul celebrului armator grec Aristotel Onassis va intra în circuitul turistic de lux. Guvernul elen a publicat miercuri în Monitorul Oficial acordul său pentru construirea unui complex de lux pe insula Skorpios, situată în largul coastelor de vest ale Greciei, informează AFP, preluată de Agerpres.

Preţul acestui proiect ambiţios, ce include construirea unui hotel de cinci stele, unui centru de tip spa, unui amfiteatru, amenajarea unei ferme şi a unei livezi, unor piscine, instalaţii sportive şi a două debarcadere pentru iahturi, a fost evaluat la 165 de milioane de euro, potrivit Monitorului Oficial din Grecia.

Legendara insulă Skorpios, ce are o suprafaţă de 83 de hectare, a fost vândută în 2003 de nepoata celebrului armator grec, unica moştenitoare a acestei dinastii, Athina Onassis Roussel, miliardarului rus Dmitri Ribolovlev.

"Acest proiect are o importanţă emblematică, a rămas mult timp uitat în sertare, dar va continua acum, pentru a oferi ţării noastre locuri de muncă şi o valoare corespunzătoare", a declarat într-un comunicat ministrul grec pentru Dezvoltare şi Investiţii, Adonis Georgiadis.

Potrivit presei elene, complexul va fi finalizat şi pregătit să primească turişti abia în vara anului 2024.

Citește și:

Adevărul din spatele pozelor cu Jackie Kennedy goală. Fosta primă doamnă, trădată chiar de soțul ei

În perioada de glorie a armatorului Aristotel Onassis, şefi de state, actori şi artişti de seamă veneau să se relaxeze în sezoanele estivale pe insula Skorpios şi atrăgeau curiozitatea cetăţenilor greci şi a presei mondene internaţionale.

În 1968, miliardarul Aristotel Onassis s-a căsătorit pe această insulă cu Jacqueline Kennedy, văduva fostului preşedinte american J.F. Kennedy, asasinat în 1963. Aristotel Onassis şi cei doi copii ai lui - Christina şi Alexander - au fost înmormântaţi pe insula Skorpios.

Jackie Kennedy și Aristotel Onassis, o relație cu năbădăi

Jackie Kennedy a surprins pe toată lumea, în octombrie 1963, când a adăugat Onassis la faimosul său nume. Jackie și Aristotel Onassis, un armator grec cu 23 de ani mai în vârstă, se întâlneau de ceva vreme, însă căsătoria lor a fost o surpriză chiar și pentru cei doi copii ai fostei soții a președintelui american John F. Kennedy. Se pare că Caroline și John (la vremea respectivă în vârstă de 10, respectiv 7 ani) au aflat de nuntă cu o zi înainte de a zbura spre insula lui Onassis, Skorpios, pentru ceremonia religioasă.

image
image
image
image
image
image
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net