Insulele Caraibe, lovite de cel mai puternic uragan din istorie

Ultima actualizare:

    Uraganul Irma, imagini surprinse ieri din satelit Foto: AFP
Uraganul Irma, imagini surprinse ieri din satelit Foto: AFP

Cel mai puternic uragan înregistrat vreodată lovește Insulele Caraibe. Este atât de puternic încât până și dectectoarele de cutremure îl înregistrează.

Uraganul Irma a atins apogeul de intensitate și a creat o activitate seismică intensă în trecerea sa prin Insulele Caraibe , fiind considerat cel mai puternic uragan înregistrat vreodată în deasupra Oceanului Atlantic. Conform Mirror, aproape 30.000 de locuitori, aproape toți cetățeni britanici, se află în calea furtunii monstruoase.  Au fost construite nouă unități de urgență, iar guvernatorul J.U.Jaspert i-a avertizat pe toți locuitorii să nu iasă din casă pentru a se feri de furtuna extrem de periculoasă.

Irma este încadrat în categoria urganelor de categoria a cinci, iar viteza vântului atinge aproape 185 de kilometri pe oră. Unii experți susțin că depășește intensitatea teoretică maximă înregistrată de o furtună de categoria a cincea și că ar trebui să fie creată o nouă categorie pentru a putea Încadra urganaul Irma.

Prim-ministrul Bahamasului a ordonat evacuarea unor insule pentru a-i feri pe cetățeni de efectele devastatoare ale furtunii. Experții sunt de părere că evacuarea insuleleor este cea mai drastică măsură care a fost luată până acum, dar că ea este absolut necesară.

Uraganul va ajunge în Florida până joi, iar guvernatorul Rick Scott a declarat: „În Florida, întotdeauna ne pregătim pentru ce este mai rău și sperăm la ce este mai bun. Traiectoria urganului Irma este necunoscută în acest moment așa că nu ne putem permite să nu fim pregătiți.” Meteorologii au informat populația că nivelul apei va crește cu trei metri peste cel normal și că se vor forma valuri înalte.

Pentru a ajuta locuitorii să se pregătească pentru urganul care va ajunge și în Puerto Rico, Guvernul portorican practică o stagnare a prețurilor pentru alimentele de bază. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Hotel Ambasador Bucuresti FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net