Întâlnire istorică între Francois Hollande şi Fidel Castro

Ultima actualizare:

    Francois Hollande a avut o întâlnire cu Fidel CastroFoto: AFP
Francois Hollande a avut o întâlnire cu Fidel CastroFoto: AFP

Francois Hollande este primul președinte francez care vizitează Cuba. Ultima vizită a unui lider francez în cuba a fost în 1898. Hollande a făcut o călătorie de o zi pentru afaceri diplomatice, la cinci luni după ușurarea relațiilor între Cuba și Statele Unite ale Americii.

Hollande s-a întâlnit timp de o oră cu Fidel Castro în Havana, la reședința acestuia, relatează  cotidianul francez lefigaro.fr. Întâlnirea cu revoluționarul cubanez este una simbolică, acesta fiind bolnav de foarte mult timp, fapt din cauza căruia nu i-a parte la întâlniri oficiale decât foarte rar.Tot luni, președintele francez a avut discuții private cu fratele lui Fidel, Raul Castro, liderul actual al Cubei.

„Sâ fiu în Cuba înseamnă să fiu într-o țară care a reprezentat demnitatea și independența Americii Latine. O țară cu o cultură bine înrădăcinată este o țară liberă, iar noi, Cuba și Franța vrem sa fim din ce în ce mai puternici și mai liberi”, a declarat liderul Franței într-un discurs ținut la Universitatea din Havana în fața studenților cubanezi.

Francois Hollande nu a amintit despre relațiile reci dintre Uniunea Europeana și Cuba care țin de mai bine de 10 ani și nici de problema drepturilor oamenilor care a declanșat această răceală față de Cuba.

Această este prima vizită a unui lider din Europa de Vest în aproape 30 de ani, prima de când UE a încheiat relațiile politice și culturale cu guvernul cubanez, ca raspuns al arestării a 77 de dizidenți în 2002. Vizita are loc după ce în decembria SUA a anunțat că va ușura anumite restricții, va permite anumitor avioane si vapoare să intre în spațiul cubanez după mai bine de o jumătate de secol de ostilitate între cele două națiuni.

Președintele francez a fost însoțit de câtre consilierul său diplomatic, Jacques Audibert și de către fostul președinte al Senatului, Jean-Pierre Bel.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net