Iranul a recunoscut că a doborât din greșeală avionul ucrainean cu 176 de persoane la bord!

Ultima actualizare:

    176 de oameni și-au pierdut viațaFoto: AFP
176 de oameni și-au pierdut viațaFoto: AFP

Iranul a recunoscut, sâmbătă dimineață (11 ianuarie), că a doborât din greșeală avionul companiei ucrainene Ukraine International Airlines. Autoritățile din Tehera susțin că acest accident este consecinţa unei erori umane şi a „aventurismului SUA”. Inițial, Iranul nu a recunoscut doborârea avionului ucrainean și a dat vina pe compania Boeing.

„Concluziile preliminare a unei anchete interne a Forţelor Armate: o greşeală umană într-o perioadă de criză cauzată de aventurismul SUA a dus la dezastru. Regretăm profund şi transmitem scuze şi condoleanţe poporului nostru, familiilor victimelor şi celorlalte naţiuni afectate”, a scris ministrul iranian al Afacerilor Externe, Mohammad Javad Zarif pe Twitter. 

Cei mai mulți pasageri erau iranieni și canadieni

Preşedintele Hassan Rohani a vorbit despre o mare tragedie şi o „greşeală impardonabilă”, subliniind că Iranul „regretă profund” că a tras din greşeală contra aparatului. Avionul, un Boeing 737 UIA, s-a prăbuşit la doar câteva minute după ce a decolat, miercuri dimineaţa, de la Teheran către Kiev. Toți cei 176 de oameni aflați la bord și-au pierdut viața. Cei mai mulți erau iranieni și canadieni, dar și afgani britanici suedezi și ucraneeni. 

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net